Nyheter

 • 2016-08-30

  Myndigheter förenklar för fler nyanlända

  Ytterligare tre orter ska starta Mötesplatser för nyanlända.  Samarbetet mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Migrationsverket, Skatteverket och SKL utökas – allt i syfte att underlätta den nyanländas första steg i etableringen i Sverige.  Först står Helsingborg, Växjö och Gävle på tur. Den 25 augusti slog servicekontorets lokaler på Skomakargatan i Gävle upp sina dörrar.

 • 2016-08-29

  MIG Talks kommer ut i världen

  Migrationsverkets satsning MIG Talks ska nu får internationell spridning. Det sker genom att Svenska institutet introducerar MIG Talks även för svenska ambassader och konsulat runt om i världen. Målet är att bidra till ett nyanserat och inkluderande offentligt samtal om migration.

 • 2016-08-26

  Chefer på Migrationsverket vänder sig mot påståendet om ”curlade 80-talister”

  Mikael Ribbenvik, operativ chef på Migrationsverket, och Marie-Louise Koskinen, HR-direktör, reagerar kraftigt på några formuleringar i en intern rapport som nu lyfts fram i massmedia. – Beskrivningen av våra medarbetare som ”curlade 80-talister” stämmer inte. De strålande insatser som de gjorde i höstas bevisar motsatsen, säger Mikael Ribbenvik.

Populära sidor och tjänster