Nyhetsarkiv

 • 2015-06-30

  Hearing om bostäder lockade Almedalsbesökarna

  Det är en av de största utmaningarna idag. Hur alla som kommer till Sverige ska få någonstans att bo. Och det visade sig också på intresset i Almedalen där bland andra direktören Bert Karlsson, Mikael Ribbenvik, Migrationsverket, och näringsdepartementets Conny Wahlström diskuterade frågan i en fullsatt lokal.
 • 2015-06-30

  Lägre anseende möts med ökad kunskap

  Migrationsverket backar i TNS Sifos anseendeindex. Siffrorna presenteras idag tisdag i Almedalen. Nu satsar Migrationsverket på kunskap, fakta och en bredare samhällsdebatt för att fördjupa bilden av migrationsfrågan.
 • 2015-06-29

  Så ska myndigheter samarbeta

  Hur kan Migrationsverket tillsammans med andra aktörer ge sökande de bästa förutsättningar att efter etablera sig i Sverige vid uppehållstillstånd? I flera seminarier i Almedalen kommer samarbete över gränserna att diskuteras med fokus på den sökande som individ.
 • 2015-06-26

  Migrationsverket bygger ut granskningen av id-handlingar

  Förra året ökade antalet asylsökande kraftigt – från 54 000 till 81 000. Samtidigt införde Migrationsverket ett ambitiöst system för att granska id-handlingar. Systemet var dock anpassat till färre asylsökande vilket ledde till att granskningen inte kunde ske i den takt som hade behövts. Detta fick längre handläggningstider som följd. Migrationsverket har därför vidtagit åtgärder för att snabbare kunna granska inlämnade id-handlingar.
 • 2015-06-26

  Migrationsverket på plats i Almedalen med fler seminarier än någonsin

  Utställningar med UNHCR, en rad olika seminarier och en större hearing med makthavare i migrationsfrågor.
 • 2015-06-17

  Ett av Sveriges första hbtq-certifierade asylboenden har öppnat

  Allt fler verksamheter i Sverige hbtq-certifieras. Under det senaste året har fyra av dessa varit asylboenden. Och ett av dem är Attendos asylboende i Surahammar utanför Västerås.
 • 2015-06-09

  Migrationsverket ordnar 7 000 nya boendeplatser

  Migrationsverkets senaste direktupphandling av boendeplatser är tillfälligt stoppad av domstol. Ungefär 15 000 boendeplatser är därmed tillfälligt blockerade. Samtidigt finns ett stort behov av boendeplatser för asylsökande. För att lösa situationen genomförde Migrationsverket i förra veckan en så kallad konkurrensutsatt direktupphandling av tillfälliga asylboenden. Denna resulterade i nästan 7 000 nya boendeplatser.
 • 2015-06-05

  Migrationsöverdomstolen begränsar möjligheterna att avvisa personer under visumfri tid

  Personer som inte behöver visum kan inte avvisas enligt den bestämmelse i utlänningslagen som hittills har använts. Det slår Migrationsöverdomstolen fast i en ny dom.
 • 2015-06-05

  Migrationsverket lanserar Migpodd – en poddradio som lyfter fram människan

  I dag är det premiär för Migrationsverkets egen radioserie. I samband med Sveriges nationaldag får lyssnarna i de första avsnitten höra Agnieszka från Polen och andra nya svenska medborgare berätta om sina livsöden och anpassning till Sverige.
 • 2015-06-02

  Från Dadaab till Uppsala

  De kommer från världens största flyktingläger – Dadaab i Kenya. Men om några månader flyttar de till Uppsala. Under hösten kommer kommunen ta emot 10-15 kvotflyktingar.
 • 2015-06-01

  Generaldirektören anmäler sin egen myndighet

  En man sökte asyl i Sverige och uppgav att han var hotad av myndigheterna i den ryska delrepubliken Tjetjenien. Men varken Migrationsverket eller domstolen trodde på honom. Enligt uppgifter, som Migrationsverket bedömer som trovärdiga, dödades mannen i Tjetjenien några månader efter att han återvänt dit. Nu anmäler generaldirektör Anders Danielsson händelsen till åklagare.

Sidan senast uppdaterad: 2015-01-19