Nyhetsarkiv

Dela
 • 2014-10-28

  Så görs Migrationsverkets prognos

  Tisdagen den 28 oktober genomfördes ett välbesökt presseminarium om verkets arbete inför prognosen som lämnas till regeringen den 4 november. Se SVT:s direktsändning från seminariet här nedan.
 • 2014-10-28

  Migrationsverket har beredskap för eventuell ebolasmitta

  Migrationsverket har tillsammans med företagshälsovården Previa utarbetat riktlinjer för hur asylsökande från de eboladrabbade länderna Guinea, Liberia och Sierra Leone ska tas om hand. Men risken att någon ebolasmittad person skulle komma till Sverige är mycket liten, enligt en riskbedömning som Folkhälsomyndigheten har gjort.
 • 2014-10-24

  Migration i veckans upplaga av Dagens Samhälle

  Migration är ett område som omgärdas av många åsikter och känslor och få frågor känns mer brännande nu, skriver Migrationsverket generaldirektör Anders Danielsson i en bilaga i tidningen Dagens Samhälle.
 • 2014-10-24

  Ny metod för att pröva särskilt ömmande omständigheter

  Den 1 juli i år ändrades utlänningslagen så att asylsökande barn ska kunna beviljas uppehållstillstånd på grund av särskilt ömmande omständigheter. Tidigare krävdes synnerligen ömmande omständigheter för både vuxna och barn. Migrationsverket har nu tagit fram en metod för att pröva särskilt ömmande omständigheter i barns ärenden.
 • 2014-10-20

  Försämrat säkerhetsläge i Irak

  Säkerhetsläget i Irak har försämrats ytterligare den senaste tiden. Migrationsverket bedömer nu att tre provinser präglas av generellt våld, vilket innebär att alla som vistas där kan råka ut för våldshandlingar.
 • 2014-10-08

  Migrationsverket direktupphandlar 8 300 tillfälliga boenden för asylsökande

  I veckan har Migrationsverket avslutat en direktupphandling om 8 300 tillfälliga boendeplatser för asylsökande fördelat över hela landet.

Sidan senast uppdaterad: 2014-01-24