Om Migrationsverket

I Sverige är Migrationsverket den myndighet som prövar ansökningar från personer som vill bosätta sig i Sverige, komma på besök, söka skydd undan förföljelse eller ha svenskt medborgarskap.

Dela
Man med himlen som bakgrund.

Nyheter

 • 2014-07-24

  Migrationsverket höjer asylprognosen till 80 000

  Migrationsverket höjer sin prognos över antalet asylsökande till 80 000 i år. Utvecklingen skapar behov av fler boendeplatser i kommunerna. Enligt generaldirektör Anders Danielsson krävs ökade insatser för att ge dem som flyr undan våld och förföljelse ett bra mottagande.

 • 2014-07-21

  Fler afghanska tolkar på plats i Sverige

  I samband med att Försvarsmakten avvecklar truppbidraget i Afghanistan, har nu totalt 49 tidigare anställda tolkar och vakter erhållit stöd på plats eller beviljats uppehållstillstånd och överförts till Sverige. Av de som kommit till Sverige rör det sig om 21 tolkar och två vakter samt deras familjer. Under dagen anlände de sista personerna till Sverige.

 • 2014-07-16

  Förtydligande angående Migrationsverkets upphandling av boenden

  Under onsdagen har det figurerat uppgifter i media om att Migrationsverket ändrat sina rutiner vid upphandling av tillfälliga boenden. Migrationsverket vill med anledning av detta göra ett förtydligande.

Populära sidor och tjänster