För press

Vilka regler gäller för personer som vill bosätta sig i Sverige? Vem kan söka skydd undan förföljelse? Hur bedöms säkerhetsläget i ett visst land? Vad gäller för den som vill arbeta i Sverige? Vad krävs för svenskt medborgarskap?

Kontakta gärna Migrationsverkets Presstjänst för information och bakgrundssamtal. Vi hjälper även dig som är journalist att komma i kontakt med rätt person för intervjuer och fördjupning i aktuella frågor. På Migrationsverket samlas en bredd av kunskaper och erfarenheter i migrationsärenden. Våra experter och talespersoner bistår gärna med sin expertis.

Nyheter

  • 2014-11-28

    Sverige får beröm av UNHCR:s Europachef

    Vincent Cochetel, Europachef för FN:s flyktingorgan UNHCR, besökte igår Migrationsverket för att se hur Sverige anpassat sitt arbete för att möta det ökande antalet asylsökande.
  • 2014-11-13

    Migrationsverket bedömer situationen i Gaza

    I ett nytt rättsligt ställningstagande om situationen i Gaza gör Migrationsverket idag en bedömning av säkerhetsläget i området och möjligheterna att återvända dit.

Internationella flyktingdagen

Inför internationella flyktingdagen, 20 juni, uppmärksammar Migrationsverket den grupp migranter som ökar kraftigast till Sverige: asylsökande och ensamkommande barn från Eritrea.

Mottagandet av ensam­kommande barn & ungdomar

Aktuell statistik och förteckning över överenskommelser med kommunerna:
Aktuellt om ensamkommande barn och ungdomar