Kontakta presstjänsten

Kontorstid vardagar

010-485 66 55

Nyheter

 • 2016-09-27

  Så jobbar Migrationsverket med ensamkommande barns asylprövning

  Flera medier har nyligen uppmärksammat asylärenden om ensamkommande barn som närmar sig 18 år. Eftersom regelverket är komplext vill Migrationsverket klargöra vad som gäller.
 • 2016-09-26

  Gemensam åtgärdsplan med Polisen för ökad trygghet på asylboenden

  Migrationsverket och Polismyndigheten har kommit överens om en gemensam åtgärdsplan för att öka tryggheten i asylboenden. Överenskommelsen tydliggör ansvarsförhållanden och innebär ett ökat samarbete mellan myndigheterna.
 • 2016-09-23

  100 nya förvarsplatser inrättas

  Migrationsverket inrättar 100 nya förvarsplatser runt om i landet som ska täcka behovet tillfälligt. Majoriteten är platser som tidigare var beredskapsplatser.
 • 2016-09-22

  Migrationsverket förbereder sig för ökad flyktingkvot

  Regeringen föreslår att Sverige successivt ska öka sin flyktingkvot till 5 000 personer från dagens knappt 2 000. För Migrationsverket, som är den svenska myndighet som ansvarar för att flyktingkvoten nås, innebär det i så fall fler och större uttagningsresor.
 • 2016-09-20

  Budgetproposition med förväntningar på effektivisering

  Migrationsverkets resursbehov väntas minska de närmaste åren. Det förslag till budget som regeringen idag presenterat ligger i stora drag i linje med de behov verket ser framför sig. Regeringen uttrycker samtidigt förväntningar på resultat och effektiviseringar.
 • 2016-09-19

  Klart idag med vikarierande generaldirektör

  Mikael Ribbenvik tar över som vikarierande generaldirektör för Migrationsverket fram till att ordinarie ersättare anställs. Det beslutade regeringen i dag vid ett extrainsatt regeringssammanträde.
 • 2016-09-16

  "Oerhört meningsfull och givande tid"

  Anders Danielsson slutar som generaldirektör för Migrationsverket för att bli ny generalsekreterare för Svenska Röda Korset. Han tillträder den 1 december 2016.
 • 2016-09-16

  Anders Danielsson går vidare till nytt uppdrag

  Efter snart fem år som generaldirektör för Migrationsverket har Anders Danielsson beslutat sig för att lämna uppdraget. Han tillträder den 1 december 2016 som ny generalsekreterare för svenska Röda korset.
 • 2016-09-13

  Flera boendeavtal förlängs

  – Människor ska ha någonstans att bo och slippa flytta mer än nödvändigt, säger Kenneth Karlsson, boendeansvarig på Migrationsverket.
 • 2016-09-13

  Klargöranden med anledning av SVT:s program Uppdrag Granskning

  Med anledning av SVT Uppdrag Gransknings uppmärksammande av ett ärende som rör en person som avvisats till Italien vill Migrationsverket klargöra hur verket resonerat. Fallet rör en asylsökande som redan har sökt asyl och fått skydd i ett annat EU-land.

Reportage

Medarbetare framför boende

Följ med till asylboendena längst i norr

Runt om i Norrbotten bor det ungefär 4 000 asylsökande. Det är inte ovanligt att de har många mil till någon av verkets stödjepunkter. Hur fungerar det? Följ med Migrationsverkets boendeteam på besök i Vittangi och Svappavaara. Läs mer

Bild av förföljda

Världsdagen för pressfrihet

Tillsammans med fyra av Sveriges nuvarande fristadsförfattare och några av yttrandefrihetens främsta försvarare uppmärksammar Migrationsverket årets världsdag för pressfrihet. Läs mer