För press

Vilka regler gäller för personer som vill bosätta sig i Sverige? Vem kan söka skydd undan förföljelse? Hur bedöms säkerhetsläget i ett visst land? Vad gäller för den som vill arbeta i Sverige? Vad krävs för svenskt medborgarskap?

Dela

Kontakta gärna Migrationsverkets Presstjänst för information och bakgrundssamtal. Vi hjälper även dig som är journalist att komma i kontakt med rätt person för intervjuer och fördjupning i aktuella frågor. På Migrationsverket samlas en bredd av kunskaper och erfarenheter i migrationsärenden. Våra experter och talespersoner bistår gärna med sin expertis.

Nyheter

  • 2014-10-28

    Så görs Migrationsverkets prognos

    Tisdagen den 28 oktober genomfördes ett välbesökt presseminarium om verkets arbete inför prognosen som lämnas till regeringen den 4 november. Se SVT:s direktsändning från seminariet här nedan.
  • 2014-10-28

    Migrationsverket har beredskap för eventuell ebolasmitta

    Migrationsverket har tillsammans med företagshälsovården Previa utarbetat riktlinjer för hur asylsökande från de eboladrabbade länderna Guinea, Liberia och Sierra Leone ska tas om hand. Men risken att någon ebolasmittad person skulle komma till Sverige är mycket liten, enligt en riskbedömning som Folkhälsomyndigheten har gjort.

Internationella flyktingdagen

Inför internationella flyktingdagen, 20 juni, uppmärksammar Migrationsverket den grupp migranter som ökar kraftigast till Sverige: asylsökande och ensamkommande barn från Eritrea.

Mottagandet av ensam­kommande barn & ungdomar

Aktuell statistik och förteckning över överenskommelser med kommunerna:
Aktuellt om ensamkommande barn och ungdomar