Kontakta presstjänsten

Kontorstid vardagar

010-485 66 55

Nyheter

 • 2015-07-02

  Almedalen: Hon berättar hur det var att fly utan föräldrar

  Hon var 14 år gammal när hon lämnade krigets Bosnien tillsammans med sin bror. På plats i Almedalen berättar i dag Amra Delalic, handläggare på Migrationsverket, om sina erfarenheter av att vara ensamkommande barn.
 • 2015-07-02

  Rekordmånga ensamkommande barn tog sig till Sverige i juni

  Under juni kom 1 447 ensamkommande barn till Sverige och sökte asyl. Det är den högsta siffran någonsin för en enskild månad. Hittills i år har antalet barn ökat med 93 procent, jämfört med motsvarande period i fjol. Samtidigt har det totala antalet asylsökande minskat något.
 • 2015-07-01

  Region Gotland erbjuder 250 platser för asylsökande

  Almedalen idag: Region Gotland, Arbetsförmedlingen och Migrationsverket har undertecknat en avsiktsförklaring om att förstärka asyl- och flyktingmottagandet på Gotland. Syftet är att korta tiden för nyanlända att etablera sig i det gotländska samhället och på arbetsmarknaden.

Reportage

Medarbetare framför boende

Följ med till asylboendena längst i norr

Runt om i Norrbotten bor det ungefär 4 000 asylsökande. Det är inte ovanligt att de har många mil till någon av verkets stödjepunkter. Hur fungerar det? Följ med Migrationsverkets boendeteam på besök i Vittangi och Svappavaara. Läs mer

Bild av förföljda

Världsdagen för pressfrihet

Tillsammans med fyra av Sveriges nuvarande fristadsförfattare och några av yttrandefrihetens främsta försvarare uppmärksammar Migrationsverket årets världsdag för pressfrihet. Läs mer