Kontakta presstjänsten

Kontorstid vardagar

010-485 66 55

Nyheter

 • 2015-08-25

  Allt fler människor söker nu asyl i Sverige

  Antalet människor som söker asyl i Sverige har ökat de tre senaste veckorna. Dessutom ökar antalet asylsökande ensamkommande barn som kommer till Sverige.
 • 2015-08-24

  Erbjudande om boende för ensamkommande barn ska riktas till kommunerna

  Den senaste tiden har Migrationsverket fått ta emot många erbjudanden om boenden till ensamkommande asylsökande barn. Det är dock kommunerna och inte Migrationsverket som ansvarar för barnens omhändertagande, under tiden deras asylärenden utreds.
 • 2015-08-19

  Migrationsverket vill skapa meningsfull väntan för asylsökande

  I takt med att det har kommit allt fler asylsökande till Sverige har Migrationsverkets handläggningstider ökat.
  – För att motverka frustrationen bland de asylsökande startar vi under hösten organiserad sysselsättning för dem. Det är en viktig uppgift för oss, säger Anders Danielsson, Migrationsverkets generaldirektör.

Reportage

Medarbetare framför boende

Följ med till asylboendena längst i norr

Runt om i Norrbotten bor det ungefär 4 000 asylsökande. Det är inte ovanligt att de har många mil till någon av verkets stödjepunkter. Hur fungerar det? Följ med Migrationsverkets boendeteam på besök i Vittangi och Svappavaara. Läs mer

Bild av förföljda

Världsdagen för pressfrihet

Tillsammans med fyra av Sveriges nuvarande fristadsförfattare och några av yttrandefrihetens främsta försvarare uppmärksammar Migrationsverket årets världsdag för pressfrihet. Läs mer