Kost­nads­fria webb­se­mi­na­rier på engelska för den som ska starta eget företag, eller flytta till Sverige för att studera eller arbeta på ett läro­säte

Skatteverket anordnar kostnadsfria webbseminarier för företagare och privatpersoner. Nu har de även börjat sända seminarierna på engelska för den som ska starta eget företag i Sverige, och för den som ska studera eller arbeta på ett svenskt lärosäte.

Förutom flertalet webbseminarier på svenska anordnar Skatteverket nu även seminarier på engelska. I dagsläget finns två olika seminarier.

”Starting a Business in Sweden part 1–3” är ett webbseminarium i tre delar som vänder sig till den som funderar på att starta ett företag. Skatteverket tar upp vad som är bra att tänka på när man ska registrera sitt företag, hur intäkter och kostnader hanteras, vad moms är för något och vad som förväntas av den som startar eget företag när det gäller momsen.

Nästa webbseminarium är 12 april.

”New in Sweden – the population register and basic tax information” vänder sig till den som kommer från ett land utanför EU och som ska flytta till Sverige för att studera eller arbeta på svenska lärosäten. Skatteverket tar upp vad man behöver tänka på när man flyttar till Sverige och när bor här. Deltagarna får veta vilka handlingar som krävs för att få ett svenskt personnummer, vad skillnaden mellan uppehållstillstånd och uppehållsrätt är och grundläggande information om skatt.

Första webbseminariet startar 16 april.

Ett webbseminarium är på ca 1 timme och 15 minuter och deltagarna har möjlighet att chatta med Skatteverkets handläggare under tiden. På Skatteverkets webbplats finns information om alla aktuella seminarier, när de hålls och hur man anmäler sig till dessa.

Läs mer om seminarierna på Skatteverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.