Ansök om stöd från AMIF

Här publicerar vi information om aktuella och kommande utlysningar. Mellan 1 augusti och 1 december 2017 (kl. 23:59) är en utlysning öppen för organisationer att ansöka om medfinansiering för projekt inom asyl, integration och återvändande.

Öppen utlysning 1 augusti 2017–1 december 2017: Utlysningsvillkor och detaljerad information om utlysningen

Den 1 augusti öppnade en ny utlysning från Asyl-, migrations- och integrationsfonden, AMIF. Utlysningen är öppen till och med 1 december 2017 (kl 23:59). I höstens utlysning går det att ansöka om stöd, det vill säga medfinansiering, inom samtliga specifika och nationella mål inom det nationella programmet. Totalt kommer ca 300 miljoner SEK att kunna fördelas, beroende på fondens anslagstilldelning i Sverige. 

Öppen utlysning: Utlysningsvillkor och detaljerad information om utlysningenPDF   

Vill du veta mer om vad som händer i höstens utlysning? Följ oss gärna i sociala medier eller prenumerera på vårt nyhetsbrev, du hittar dessa via vår startsida.

Övriga utlysningar

Under 2017 kommer även utlysningar enligt verkställande metod, det vill säga när Migrationsverket ges möjlighet att söka medel från AMIF, att genomföras.

Rådgivning

Har du en projektidé och vill få rådgivning kring möjligheter att få finansiering från AMIF? Läs om hur du kan planera och förbereda en ansökan. Du kan också kontakta oss för att diskutera er projektidé.  Vi tittar då bland annat på vilka gemensamma indikatorer från Sveriges nationella program som är lämpliga för er att arbeta gentemot. 

Ansökan

När en utlysning öppnas upp går det att ansöka via e-tjänsten Projektrummet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Om ni funderar på att ansöka om stöd från AMIF rekommenderar vi att ni förbereder er ansökan genom att först läsa Sveriges nationella program för AMIFPDF.

Innan en ansökan görs är det också viktigt att planera väl. Som hjälp finns Innan du ansöker och manualen Hur du skapar en ansökan om stödPDF ger praktisk vägledning.

Vi har även tagit fram en matris som kan fungera som ett stöd när ni förbereder och fyller i er ansökan. I er ansökan ska ni ange en prioriterad finansiering under ett av de nationella målen. Ni ska också ange olika indikatorer. Matrisen följer numreringen i det nationella programmet.
Matris för stödmottagarePDF

Här hittar du mallen Bekräftelse på ansökanPDF. Den ska undertecknas av behörig firmatecknare och styrka att ansökan är korrekt.

Sidan senast uppdaterad: 2017-11-27

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta hur vi kan göra den här sidan bättre*


Om du vill ställa en fråga till Migrationsverket hittar du kontaktuppgifter under fliken Kontakta oss.