Ansök om stöd från AMIF

Ny utlysning för AMIF öppnar i mitten av maj 2019

Funktionen för fonderna kommer i mitten av maj att öppna en ny utlysning för Europeiska asyl-, migrations- och integrationsfonden i Sverige (AMIF). Mer specifik information om villkoren för utlysningen kommer att publiceras i samband med att utlysningen öppnar.

Mer information om programmets olika målområden kan du läsa om i det nationella programmetPDF.

Rådgivning

Har du en projektidé och vill få rådgivning kring möjligheter att få finansiering från AMIF? Läs om hur du kan planera och förbereda en ansökan. Du kan också kontakta oss för att diskutera er projektidé.  Vi tittar då bland annat på vilka gemensamma indikatorer från Sveriges nationella program som är lämpliga för er att arbeta gentemot. 

Ansökan

När en utlysning öppnas upp går det att ansöka via e-tjänsten Projektrummet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Om ni funderar på att ansöka om stöd från AMIF rekommenderar vi att ni förbereder er ansökan genom att först läsa Sveriges nationella program för AMIF.PDF

Innan en ansökan görs är det också viktigt att planera väl. Som hjälp finns Innan du ansöker och manualen Hur du skapar en ansökan om stöd ger PDFpraktisk vägledning.

Vi har även tagit fram en matris som kan fungera som ett stöd när ni förbereder och fyller i er ansökan. I er ansökan ska ni ange en prioriterad finansiering under ett av de nationella målen. Ni ska också ange olika indikatorer. Matrisen följer numreringen i det nationella programmet.
Matris för stödmottagarePDF

Här hittar du mallen Bekräftelse på ansökan.PDF Den ska undertecknas av behörig firmatecknare och styrka att ansökan är korrekt.

Sidan senast uppdaterad: 2019-04-17

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta hur vi kan göra den här sidan bättre*


Om du vill ställa en fråga till Migrationsverket hittar du kontaktuppgifter under fliken Kontakta oss.