Migrationsverket har även tagit fram särskilt informationsmaterial riktat till och utformat för asylsökande barn. Materialet kan användas av dig som till exempel vill förklara asylprocessen för barn. Barnen har också möjlighet att ställa frågor till våra experter.

Twitter-dialog för skolklasser

Varje fredag kl. 10.00–11.00 finns det en särskild möjlighet för skolklasser i grundskola och gymnasium att på Twitter ställa frågor till Migrationsverket om migrationen till Sverige och myndighetens verksamhet. Det är en öppen inbjudan och Migrationsverket besvarar frågorna i realtid.

Migrationsverkets förhoppning är att lärare ska kunna använda frågestunden som en del av undervisningen till exempel i samhällskunskap. Det är önskvärt att en lärare hjälper eleverna att diskutera frågorna och svaren i klassen både före och efter frågestunden.

Se exempel på tidigare frågor och svar från twitter-dialog för skolklasserlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Migrationsverkets Twitterkonto finns på www.twitter.com/migrationsverklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Ställ frågorna direkt till Migrationsverket på Twitter genom att börja frågan med @migrationsverk.

Boka plats för din klass via formuläret.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster