Migrationsverket logotyp

Mariestad

Viktig infor­ma­tion för dig som ska besöka Migra­tions­verket i Mari­estad

Migrationsverket anpassar kontinuerligt sin verksamhet utifrån utvecklingen av pandemin. Våra åtgärder kan därför komma att justeras över tid, utifrån Folkhälsomyndighetens råd och utvecklingen av smittspridning i samhället. Håll dig uppdaterad om vad som gäller inför ditt besök på vår webbplats.

Vi vill påminna om att undvika besök på våra kontor i den mån det går och i första hand kontakta oss via mejl, telefon eller någon av våra e-tjänster. Avstå helt från att besöka oss om du har minsta symptom på covid-19.

Tillsammans bromsar vi smittan!

Ändringar för Mari­estads service­center med anled­ning av coro­na­vi­ruset

  • Högst 15 personer åt gången får besöka vårt servicecenter. Du kan därför behöva vänta utanför en stund innan du får komma in.
  • Du kan inte boka tid för att hämta ditt LMA-kort. Du kommer istället att få ditt LMA-kort hemskickat.
  • Du kan inte boka tid för att ansöka om särskilt bidrag. Om du vill ansöka om särskilt bidrag ska du fylla i ansökan om särskilt bidrag och lämna den i receptionen eller posta din ansökan till: Mottagningsenheten, Box 168, 542 22 Mariestad
  • Eftersom vi har många besökare behöver vi använda tiden klokt och ber er därför att ta en nummerlapp per person om ni är flera i samma sällskap.
  • Kom förberedd till vårt servicecenter med ifyllda blanketter.
  • Om du har en bokad tid ska du visa din bokningsbekräftelse för vakten så blir du insläppt.

Besöksadress

Drottninggatan 1

Mariestad

Öppettider

Måndag 09.00–15.00;Tisdag stängt;Onsdag stängt;Torsdag stängt;Fredag stängt

Särskilda öppettider under året

Gå till bokningssidan för att boka tid för ditt besök

Typ av kontor

  • Mottagningsärenden

Här kan du som är asylsökande få hjälp under tiden du väntar på ett beslut. Kontoret hjälper även dig som har fått ett avslag på din ansökan om asyl och som ska återvända till ditt hemland.