Om Kontrollera din ansökan med e-postadress och lösenord

Här kan du bland annat se om din ansökan är registrerad och om Migrationsverket har fattat ett beslut, vilka dokument du har skickat in till Migrationsverket och vilka kontaktuppgifter du har uppgett.

Den här tjänsten kommer att stängas ner den 29 maj 2019.

Du kan bara logga in med e-postadress och lösenord om du skapade ditt konto före 4 december 2018. Om du saknar ett konto, eller om du skapat ditt konto efter 4 december 2018, kan du istället logga in på Min sida med e-legitimation eller kontrollera din ansökan utan att logga in.

Gå till Min sida eller kontrollera din ansökan utan inloggning

När du loggar in med e-postadress och lösenord är informationen du kan se något begränsad. Du får tillgång till mer information om ditt ärende om du istället använder Min sida, som kräver e-legitimation. I den här tjänsten kan du se följande information om ditt ärende:

Registrerad ansökan

Det kan ta några dagar efter att du har ansökt innan du kan se att din ansökan är registrerad. Registreringsdatum är dock alltid samma dag som din ansökan har kommit in till Migrationsverket ambassaden, oavsett om du ansökte på webben eller på papper.

Beslut

Du kan se om vi fattat beslut i ditt ärende, men av säkerhetsskäl visar vi inte vad beslutet blev. Information om beslutet skickar vi hem till dig.

Dina uppgifter

Meddela Migrationsverket om någon uppgift inte stämmer. Observera att namn och adress bara kan ändras hos Skatteverket för den som är folkbokförd i Sverige.

Läs om folkbokföring hos Skatteverket

Dokument

Du kan kontrollera att antalet dokument stämmer överens med de du lämnat in tillsammans med din ansökan men du kan inte se själva dokumenten.

Observera att du bara kan se de dokument du skickat med din senaste ansökan, eller dokument som du skickat in när Migrationsverket har bett dig om mer information i det ärendet. Har du flera ärenden hos Migrationsverket sedan tidigare syns inte dokumnten för dem.

Tänk på att även om ett dokument är registrerat som en viss handling så betyder det inte att dokumentet är godkänt av handläggaren.

Sidan senast uppdaterad: 2019-05-16

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta hur vi kan göra den här sidan bättre*


Om du vill ställa en fråga till Migrationsverket hittar du kontaktuppgifter under fliken Kontakta oss.