Möt våra medarbetare

Hos oss jobbar människor med olika erfarenheter och kompetenser. Den mångfalden är viktig eftersom vårt uppdrag är brett och arbetsuppgifterna varierar. De flesta som jobbar här har en akademisk utbildning. Många är jurister, samhällsvetare eller beteendevetare. Oavsett om du söker dig till oss direkt efter avslutad utbildning – eller som ett led i din karriärutveckling – erbjuder Migrationsverket ett arbete där du gör skillnad för många.

Porträttbild på Said, statsvetare, chef på tillståndsprövningen i Västerås

Said, 33 år, statsvetare, chef på tillståndsprövningen i Västerås

Jag har ett väldigt stort samhällsintresse och en stark
drivkraft att få bidra till samhällsnyttan. Det har gjort att jag aktivt sökt mig till arbeten där jag får jobba med uppdrag som har ett högre syfte. Det som lockade med just Migrationsverket var möjligheten att arbeta med frågor som har en internationell prägel. Jobbet kräver mycket flexibilitet eftersom uppdraget är så beroende av det som sker i omvärlden och i politiken.

Jag började som handläggare och fick mitt första chefsuppdrag ett och ett halvt år senare. Jag har ett brinnande intresse för ledarskap, att se människor utvecklas, växa och nå framgång. Som ledare på Migrationsverket, med de medarbetare som söker sig till oss, har jag väldigt goda förutsättningar att skapa meningsfullhet i arbetet.

Att utvecklingsmöjligheterna på verket är  goda var något jag lade märkte till snabbt. Det går att göra karriär eller utvecklas bara genom att ta ett kliv in i en annan ansvarsroll på ett och samma kontor. Migrationsverket har många sidofunktioner där man kan göra olika typer av saker: från utlandstjänstgöring till att samordna frågor om människohandel och organiserad brottslighet. Det finns så otroligt mycket att syssla med.

porträttbild på Emma, jurist, handläggare på förvaret i Åstorp

Emma, 28 år, jurist, handläggare på förvaret i Åstorp

Jag och mina kursare på juristprogrammet i Lund diskuterade potentiella framtida arbetsplatser och kom fram till att Migrationsverket är en bra start för jurister. Många arbetsgivare är positiva till att man har erfarenhet från en statlig myndighet. Jag trivs jättebra på Migrationsverket – det är en händelserik arbetsplats. Arbetet på förvaret är väldigt varierande och jag har hela tiden fått nya arbetsuppgifter för att fortsätta utvecklas. Det senaste året har jag varit trainee på förvarsavdelningens kansli där jag tillsammans med en verksamhetsexpert arbetat med juridiska frågor, remissvar och kvalitetsgranskningar av verksamheten. 

På Migrationsverket finns alltid möjligheter att göra nya saker och det uppskattar jag. Jag har fått vara ställföreträdande teamledare och beslutsfattare och jag undervisar också i förvarets grundutbildning. Jag upplever utvecklingsmöjligheterna som stora för den som visar att den är driven och vill framåt – och det är det som är det bästa med att jobba här. Det gör att jobbet alltid är spännande. 

Porträttbild på Johan, handläggare på anknytningsenheten i Sundbyberg.

Johan, 33 år, jurist, handläggare på anknytningsenheten i Sundbyberg

Jag började arbeta på Migrationsverket 2015. Det som lockade mig hit var just att jag gillar att arbeta med människor och är intresserad av migrationsfrågorna. Jag gillar den internationella prägeln, att man får blicka ut i världen och har möjlighet att arbeta med ett område som är ständigt aktuellt, både här i Sverige och i omvärlden. Det är ett omväxlande arbete där varje ärende är unikt samtidigt som rättstillämpningen utvecklas konstant. Det gör att man ständigt lär sig något nytt. Som handläggare har vi krav på oss att arbeta snabbt, men ändå rättssäkert. Det kan ibland vara utmanande men då kan jag alltid hämta stöd från mina kollegor och chefer.

Sidan senast uppdaterad: