Praktik på Migrationsverket

Du som är student vid universitet, högskola eller yrkeshögskola kan söka praktik hos oss på Migrationsverket. Du kan också genomföra din notarietjänstgöring hos oss.

Migrationsverket tar i mån av plats och behov gärna emot examensarbetare och praktikanter. Genom att praktisera hos oss bidrar du med idéer och engagemang till vår verksamhet, samtidigt som du får värdefulla kunskaper och praktiska erfarenheter inför ditt kommande arbetsliv.

Vem kan söka praktik hos oss?

Du som går en utbildning där det ingår praktik, LIA eller examensarbete och är intresserad av Migrationsverkets verksamhet kan söka en praktikplats hos oss. Det finns möjlighet att göra praktik inom flera områden, framförallt inom mottagningsverksamheten och våra servicecenter, men även inom till exempel HR, inköp och upphandling, it eller kommunikation.

Möjligheterna till praktik inom prövningsverksamheten är tyvärr begränsade. Det beror på att en stor del av vårt arbete är myndighetsutövning, som är något en praktikant inte får delta i.

Din bakgrund

Vi tror att du som söker praktik hos oss utbildar dig inom ett område som är relevant för vår verksamhet. Inom mottagning och service är juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning en vanlig bakgrund bland våra medarbetare. Du kan också söka dig till andra avdelningar hos oss där vi arbetar med bland annat ekonomi, inköp och upphandling, it, HR och kommunikation.

Förut­sätt­ningar för praktik

Du som är student vid universitet, högskola eller yrkeshögskola kan göra praktik hos oss om följande förutsättningar är uppfyllda:

  • Du ska vara inskriven som student vid ett svenskt universitet, högskola eller yrkeshögskola.
  • Praktikperioden ska ingå i lärosätets ordinarie utbildningsprogram.
  • Du ska som student vara försäkrad genom ditt lärosäte.
  • Praktiken ska helst omfatta minst åtta veckor och som längst en termin, samt bör genomföras på heltid.

Om vi kan ta emot dig som praktikant beror på dina önskemål och våra möjligheter att ta emot praktikanter vid det aktuella tillfället. Under sommarmånaderna har vi ingen möjlighet att ta emot praktikanter.

Praktik genom Arbets­för­med­lingen

Det finns också vissa möjligheter till praktik för dig som är arbetssökande. Om du är sökande från Arbetsförmedlingen, kontakta din handläggare och be dem kontakta oss för matchning mot lediga praktikplatser.

Anmäl intresse för praktik

Här kan du lägga in en intresseanmälan för praktikplats. Efter registreringen sparas dina uppgifter så att vi kan matcha dig mot framtida praktikplatser. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil.

Intresseanmälan för praktik (Varbi) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Om du har frågor om praktik hos oss kan du kontakta HR-avdelningen via mejl: rekrytering@migrationsverket.se.

Lediga jobb och sommarjobb

Vill du jobba hos oss? När vi utlyser en tjänst eller sommarvikariat hittar du information om det här: Lediga jobb på Migrationsverket

Du kan även registrera ditt intresse för sommarjobb och timanställning i vår kandidatbas genom en Generell intresseanmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidan senast uppdaterad: