Människor vi möter

Människor kommer till Sverige av olika anledningar. Det kan vara på grund av studier och arbete, för att besöka släkt och vänner eller för att man har träffat en partner att dela livet med. Många flyttar till Sverige frivilligt medan andra tvingas fly undan krig och förföljelse. Oavsett anledning så är varje migrants resa individuell.

Möt några av dem som rest till Sverige

Varje år migrerar tusentals personer till Sverige. Oavsett anledning så är det enskilda personers ansökningar vi tar emot och prövar. Det är flera avgörande lagar och konventioner som påverkar om en person får stanna eller måste lämna landet.

Att varje dag arbeta med frågor som rör människors framtid, och att försöka göra det med respekt och lika hänsyn för de sökande innebär ett stort ansvar. Det är viktigt att ha en stor förståelse för den sökandes egen situation, även då svåra beslut fattas.

Alltid en person bakom statistiken

Migrationsverket vill sprida kunskap om de som söker sig till Sverige och vi delar gärna med oss av de sökandes egna berättelser. Alla migranter är olika och livsvalen skiljer sig åt, men tillsammans delar de viljan att få komma hit. En resa som gett dem nya erfarenheter, upplevelser och möjligheter i livet.

MIG Talks – en samtalsserie

Mellan 2016 och 2017 genomförde Migrationsverket tillsammans med andra organisationer en kommunikationssatsning kring migration under namnet MigTalks. Satsningens syfte var att synliggöra människorna bakom statistiken och att belysa skälen och drivkrafterna bakom flytten från ett land till ett annat.

Till Mig Talks egen webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Berättelserna och perspektiven hos de som kommer hit är grunden för vår samlade kunskap. Några av dessa personers berättelser hittar du på de här sidorna.

Skriv ut eller beställ broschyren från MIG Talks

Migration – Människor och faktaPDF
Du kan även beställa broschyren

Sidan senast uppdaterad: 2019-01-21

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta hur vi kan göra den här sidan bättre*


Om du vill ställa en fråga till Migrationsverket hittar du kontaktuppgifter under fliken Kontakta oss.