Nyhetsarkiv

 • 2018-06-14

  Migrationsplatsen – centrum för en av valårets hetaste
  frågor

  Framtidens flyktingmottagande, livet i Afghanistan och en stor migrationshearing med riksdagspartierna. På Migrationsplatsen, Migrationsverkets scen under Almedalsveckan, diskuteras ett av valårets hetaste ämnen.
  – Migrationsfrågorna är värda ett nyanserat och seriöst samtal – det erbjuder vi i Almedalen, säger Fredrik Bengtsson, kommunikationsdirektör på Migrationsverket.
 • 2018-06-11

  Tillfälliga lagen begränsar möjligheterna till uppehållstillstånd av hälsoskäl

  Den tillfälliga lagen gör det svårare att ge uppehållstillstånd till barn eller barnfamiljer av hälsoskäl. Det gäller även devitaliserade barn, det vill säga barn som i olika omfattning visar symptom på uppgivenhet eller liknande. Slutsatserna redovisas i ett nytt rättsligt ställningstagande* från Migrationsverket.
 • 2018-06-07

  Ny gymnasielag den 1 juli

  Från och med den 1 juli går det att ansöka om uppehållstillstånd för gymnasiestudier för den som tidigare fått avslag på sin asylansökan. Det står klart efter riksdagens omröstning på torsdagen. Från och med 1 juli tar också Migrationsverket emot ansökningar.
 • 2018-06-06

  Dorota och Jihad har blivit svenska medborgare

  Förra året fick 27-årige Jihad Eshmawi sitt livs första medborgarskap. Född av palestinska föräldrar i Syrien har han aldrig räknats som medborgare tidigare.Dorota Piasick fick sitt andra medborgarskap i år. Hon valde att behålla sitt polska medborgarskap och planerar att rösta i både de svenska och de polska valen.Möt två nya svenska medborgare.
 • 2018-06-06

  Allt fler vill bli svenska medborgare

  Antalet nya svenska medborgare fortsätter att öka. De största grupperna som får medborgarskap i dag är syrier, statslösa och somalier, vilket speglar tidigare års asylinvandring.

Sidan senast uppdaterad: 2018-04-27

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta hur vi kan göra den här sidan bättre*


Om du vill ställa en fråga till Migrationsverket hittar du kontaktuppgifter under fliken Kontakta oss.