Nyhetsarkiv

 • 2017-04-28

  Migrationsverkets omorganisation utvärderad

  Statskontoret har gjort en utvärdering av Migrationsverkets omorganisation Bra ska bli bättre . Utvärderingen visar att Migrationsverket bara delvis uppfyllt målen för omorganisationen.
 • 2017-04-28

  Stopp för Dublinöverföringar till Ungern

  Nu stoppar ­Migrationsverket tills vidare alla överföringar till Ungern enligt Dublinförordningen. Det beror på Ungerns nya asyllagstiftning och det försämrade mottagandet för asylsökande i landet.
 • 2017-04-26

  Prognos: ”Fortsatt fokus på att fatta beslut”

  Antalet människor som kommer söka asyl i Sverige är i princip oförändrat, jämfört med den bedömning som gjordes i februari. Det visar Migrationsverkets senaste prognos.­ – Vårt fokus fortsätter att ligga på att fatta beslut i alla typer av ärenden. Många som sökte asyl 2015 och 2016 har fått beslut i sina ärenden, och målet är att i princip alla resterande ska få beslut i sitt ärende under det här året, säger Mikael Ribbenvik, tf. generaldirektör på Migrationsverket.
 • 2017-04-25

  Region Nord varslar 56 årsarbetare

  Region Nord varslar 56 årsarbetare i Sveriges fyra nordligaste län. Det är ungefär hälften så många som man tidigare räknat med att varsla under årets första månader.
  − Vi har hittat lösningar för att behålla fler medarbetare, det är vi mycket glada för. Efter de centrala förhandlingarna vet vi hur många av dessa 56 som i slutänden måste sägas upp, säger regionchef Håkan Hansi.
 • 2017-04-18

  Migrationsverket minskar mottagningsverksamheten i region Syd

  Nu söker färre människor asyl i Sverige och Migrationsverkets boenden för asylsökande avvecklas runt om i landet. Migrationsverkets asylmottagning står därför inför en anpassning av verksamheten. Under hela 2017 kommer region Syd att minska med ungefär hundra medarbetare eller 20 procent av regionens mottagningsverksamhet.
 • 2017-04-12

  Så arbetar Migrationsverket för att upptäcka personer med koppling till terror eller krigsbrott

  En person som söker asyl i Sverige eller i andra europeiska stater har inte rätt till asyl om han eller hon har begått eller kan misstänkas för allvarliga brott.
 • 2017-04-07

  Krafttag för att förkorta väntetiden för anhöriga

  Nu sätter Migrationsverket in flera olika åtgärder för att minska väntetiderna för anhöriga som sökt uppehållstillstånd i Sverige. Det handlar om ett nytt arbetssätt för nya ärenden, en satsning på gamla ärenden och ett tillskott av nya resurser.

Sidan senast uppdaterad: 2017-03-13

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?