Nyhetsarkiv

 • 2018-04-25

  Bevislättnad i vissa fall av eritreanska anknytningsärenden

  Bevislättnad kan bli aktuellt för eritreanska medborgare som söker uppehållstillstånd på anknytning till en familjemedlem i Sverige. Det framgår av en ny rättslig kommentar från Migrationsverket. Orsaken är riskerna kopplade till att skaffa identitetshandlingar hos eritreanska myndigheter.
 • 2018-04-23

  Migrationsverket lämnar flera orter

  Migrationsverket kommer under 2018 att lämna flera orter runt om i Sverige. Orsaken är färre asylsökande, färre boenden och ett minskat mottagningssystem.
     – Efter en flerårig period av expansion i myndigheten håller vi nu på att återigen anpassa verksamheten efter rådande behov, säger Veronika Lindstrand Kant, chef för nationella samordningsavdelningen.
 • 2018-04-18

  Ökad bemanning efter rymningar i Flen och Kållered

  Efter rymningarna från förvaren i Kållered och Flen har Migrationsverkets förvarsavdelning ökat bemanningen och ökat ronderingarna.
  – Vi har även ökad närvaro av väktare eller ordningsvakter på utsidan av förvaren, säger Torbjörn Nyberg, chef för förvarsavdelningen.
 • 2018-04-14

  Ny rymning från Migrationsverkets förvar

  Natten till lördagen inträffade en ny rymning från ett av Migrationsverkets förvar. Den här gången var det 8 personer som avvek från förvaret i Flen. Polisen hittade kort därefter 6 av dem medan 2 personer fortfarande är försvunna och efterlysta av polisen.
 • 2018-04-13

  Rymning från förvar i Kållered

  Natten till fredag rymde 14 personer från förvaret i Kållered. Det är relativt ovanligt att personer rymmer från förvar och det är  sällan som det rör sig om så många personer.
 • 2018-04-12

  Unga vuxna afghaner har inte samma rätt till skydd som barn, enligt MiÖD

  Migrationsöverdomstolen (MiÖD) slår i en dom fast att unga vuxna afghaner inte har samma rätt till skydd som barn, när omständigheterna i övrigt är liknande.
    – Domen bekräftar den praxis Migrationsverket tillämpar i dag och som baseras på det senaste rättsliga ställningstagandet om Afghanistan, säger verkets rättschef Fredrik Beijer.
 • 2018-04-10

  Nya omständigheter kan leda till att utvisningsresa avbryts

  Under måndagen genomförde polisen en verkställighetsresa från Sverige till Afghanistan. Sex av de personer som reste hämtades från ett av Migrationsverkets förvar. Det är polisen som genomför verkställighetsresor med tvång. Migrationsverket prövar ansökan om uppehållstillstånd och arbetar med självmant återvändande, personer som inte vill återvända till sitt hemland kan överlämnas till polisen.

Sidan senast uppdaterad: 2018-03-22

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta hur vi kan göra den här sidan bättre*


Om du vill ställa en fråga till Migrationsverket hittar du kontaktuppgifter under fliken Kontakta oss.