Migpodd

Här finns samtliga avsnitt för Migrationsverkets radioserie – Migpodd. Förutom röster från Migrationsverkets anställda hör man även människor från världens alla hörn som kommit till Sverige för att söka skydd, arbeta, studera eller återförenas med sin familj. Fler avsnitt kommer att publiceras löpande.

Finns även på iTuneslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Migrationsverkets experter förklarar Dublinförordningen

Här besvarar Migrationsverkets Martin Lindén, enhetschef för Dublinenheten, och Madelene Bergdahl, expert på Migrationsrättsenheten, dina frågor om Dublinförordningen.

Följer Sverige Dublinförordningen?

Hör om varför Dublinförordningen blev till och ifall Sverige följer Dublinförordningen idag.

Kan en tredjelandsmedborgare avvisas vid gränsen?

I detta avsnitt besvarar Migrationsverkets experter frågan ifall en person kan avvisas vid gränsen och vad det är som avgör vilken stat som är ansvarig att pröva en asylsökandes ärende.

Plötsligt i Spenshult

Maggan Gustafsson i Oskarström var så kritisk till asylboendet att hon startade Facebookgruppen ”Nej till flyktingförläggning i Spenshult”. Men något får henne att ändra sig – och nu vill hon bjuda in de nya grannarna på kaffe.

Tidigare avsnitt

Nästa Farsta strand

I "Nästa Farsta Strand" möter vi de som bor och jobbar på asylboendet i Farsta strand. En asylsökande från Syrien berättar om sin resa över Medelhavet med slutdestination Sverige.

"Svenska ungdomar har höga krav"

Efter att milistrupperna kom och krävde att Omar skulle arbeta för dem flydde han från Somalia med sin dotter Najah. Hör Najah berätta om skillnaderna för ungdomar Sverige och Somalia.

"Nu har jag rättigheter precis som ni"

Från ett krigsdrabbat Irak till en ny start i Sverige. Govar berättar om sin syn på Sverige och vad svenskt medborgarskap innebär för henne.

Lärde sig svenska genom reklam

Vill man något kan man göra allt – förklarar föräldralediga Agnieszka. Hör om resan från Polen och hur en reklambroschyr blev första steget till att lära sig svenska.

”Fler möjligheter i Sverige”

En familjetragedi i Bangkok blev starten på en resa till Sverige. Studenten Iam berättar om livet i Thailand och första mötet med den svenska vintern.

Sidan senast uppdaterad: 2018-03-22

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta hur vi kan göra den här sidan bättre*


Om du vill ställa en fråga till Migrationsverket hittar du kontaktuppgifter under fliken Kontakta oss.