2017-04-25

Region Nord varslar 56 årsarbetare

Region Nord varslar 56 årsarbetare i Sveriges fyra nordligaste län. Det är ungefär hälften så många som man tidigare räknat med att varsla under årets första månader.
− Vi har hittat lösningar för att behålla fler medarbetare, det är vi mycket glada för. Efter de centrala förhandlingarna vet vi hur många av dessa 56 som i slutänden måste sägas upp, säger regionchef Håkan Hansi.

Hela regionen berörs av förändringarna, men det är mottagningsenheter i Kiruna, Gällivare, Sundsvall, Kramfors och Östersund som påverkas av varslet
Antal årsarbetare:

Kiruna: 6

Gällivare: 6

Sundsvall: 17

Kramfors: 14

Östersund: 13

I februari aviserade region Nord en planerad minskning på uppåt 120 årsarbetare, medan varslet som läggs nu är 56 årsarbetare..

- Det är viktigt att poängtera att region Nord, liksom hela Migrationsverket, arbetar med omställning över tid. Vi ser över var, när och hur mycket regionen behöver dra ner i olika faser. Just nu styr avvecklingen av boenden var regionen minskar, säger Håkan Hansi

Centrala förhandlingar fortsätter

Nu fortsätter centrala förhandlingar parallellt med den regionala dialogen.

− Vi vill fortsätta förhandlingarna så snabbt som möjligt för att kunna ge besked till våra medarbetare. Ju längre tid som går utan att vi anpassar oss efter regionens budget, desto fler riskerar att sägas upp, säger Håkan Hansi.

Minskad organisation nu och framåt

Migrationsverket fortsätter att planera för en minskad organisation under 2017 och framåt. Bakgrunden är färre asylsökande, färre boenden och ett minskat mottagningssystem. I hela landet ska 180 boenden avvecklas under våren och i region Nord avvecklas 34 boenden.

Migrationsverket har idag cirka 8 400 medarbetare och region Nord 830 medarbetare. Region Nord omfattar Migrationsverkets verksamhet i Norrbottens län, Västerbottens län, Jämtlands län och Västernorrlands län.

Du hittar Migrationsverkets regionindelning här.länk till annan webbplats

Läs tidigare nyhet från 20 februari: Mottagningen minskar

* Antal årsarbetare och antal medarbetare är inte samma sak.

** Varsel är en tidig information till Arbetsförmedlingen i de olika länen så att de är förberedda.