2017-10-26

Inga Thoresson-Hallgren utsedd till överdirektör på Migrationsverket

Regeringen har idag utsett Inga Thoresson-Hallgren till överdirektör på Migrationsverket. Hon kommer närmast från Näringsdepartementet och tillträder sin tjänst den 1 januari 2018.

– Det är glädjande att det nu är klart med rekryteringen av en överdirektör. Det betyder att vi får ytterligare kraft i ledningen och styrningen av myndigheten, säger generaldirektör Mikael Ribbenvik.

I samband med att Mikael Ribbenvik utsågs till generaldirektör i våras meddelade regeringen också att Migrationsverket skulle få en överdirektör med tillägget att tillsättningen skulle ske senare. Nu är rekrytering klar och på torsdagen fattade regeringen beslutet att tillsätta Inga Thoresson-Hallgren som Migrationsverkets nya överdirektör.

– Jag ser fram emot att få det här stödet i ledningen av myndigheten. Inga Thoresson-Hallgren kan med sin kompetens och gedigna erfarenhet bidra på ett sätt som jag ser som mycket värdefullt för Migrationsverket, säger Mikael Ribbenvik.

Överdirektören ingår i verksledningen och är dessutom ställföreträdande generaldirektör.

– Inga Thoresson-Hallgren får en central och viktig funktion i arbetet med att fortsätta utveckla Migrationsverkets ledning och styrning. Hon kommer inte med en färdig uppdragsbeskrivning utan vi kommer gemensamt att definiera rollen och hur vi ska arbeta tillsammans, säger Mikael Ribbenvik

Inga Thoresson-Hallgren kommer närmast från Regeringskansliet där hon för närvarande är avdelningschef vid Näringsdepartementet. Inga Thoresson-Hallgren har en bred bakgrund och kompetens. Utöver en gedigen kunskap om och erfarenhet från statsförvaltningen har hon även mångårig erfarenhet från näringslivet.

Det är regeringen som utser överdirektörer vid myndigheter. Det är en funktion som regeringen i vissa fall inrättar på grund av till exempel verksamhetens omfattning eller särskilda betydelse. Migrationsverket och dess föregångare Statens invandrarverk har tidigare haft överdirektör, senast under perioden 2004-2007.

Inga Thoresson-Hallgren tillträder sin tjänst den 1 januari 2018.

Läs regeringens pressmeddelande härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster