Linda Widmark ny kommunikationsdirektör

Linda Widmark blir ny kommunikationsdirektör på Migrationsverket med tillträde den 7 mars. Hon kommer från polismyndigheten där hon de senaste åren varit kommunikationschef i region Stockholm.

– Jag är väldigt glad över att få en kommunikationschef med så starka meriter till Migrationsverket. Linda Widmark är en rutinerad ledare med stor erfarenhet av att driva kommunikationsarbete i en stor offentlig verksamhet som både präglas av intern förändring och det som händer i omvärlden, säger generaldirektör Mikael Ribbenvik.

Linda Widmark har en mångårig bakgrund inom polismyndigheten där hon jobbat med kommunikation i olika ledande roller, de senaste fyra åren som kommunikationschef för polisen i region Stockholm. Nu, efter mer än 17 år inom polisen, tar hon steget över till en ny myndighet och blir kommunikationsdirektör på Migrationsverket.

– Migrationsverket har ett komplext uppdrag som ständigt påverkas av förändringar i omvärlden, vilket gör kommunikationsarbetet särskilt intressant och viktigt. Jag är både glad och ödmjuk över att ha fått förtroendet att leda kommunikationsavdelningen och ser fram emot att tillsammans med chefer och medarbetare fortsätta utveckla myndighetens kommunikativa förmåga, säger Linda Widmark.