Nu erbjuds Migrationsverkets service på fler orter

Samverkan mellan Migrationsverket och Statens servicecenter utökas. Från och med 22 augusti erbjuds allmän service för Migrationsverkets räkning på fler statliga servicekontor.

På Statens servicecenters servicekontor i Halmstad, Kalmar, Trollhättan och Östersund kan du från och med den 22 augusti få stöd och hjälp med Migrationsverkets digitala tjänster. Från och med den 29 augusti erbjuds samma tjänster även på servicekontoren i Gävle, Helsingborg, Karlskrona och Karlstad. Syftet med det är att förbättra Migrationsverkets service genom ökad tillgänglighet och närvaro runt om i landet.

Servicehandläggarna på de statliga servicekontoren hjälper till med Migrationsverkets digitala självbetjäningstjänster, hitta rätt information på Migrationsverkets hemsida samt information om regelverk och processer. Du kan även få hjälp med att fylla i och skicka in ansökan.

Servicehandläggarna kan också hjälpa till att skriva ut underlag och blanketter samt ta emot handlingar som vidarebefordras till Migrationsverket. Går inte frågorna att lösa med hjälp av allmän information och stöd i digitala tjänster kommer servicehandläggarna istället att hänvisa till rätt instans på Migrationsverket.

Här kan du besöka oss

Stat­liga service­kontor som erbjuder Migra­tions­ver­kets tjänster

Sedan den 1 september

Visby, Mariestad, Borlänge

Sedan 17 januari

Linköping, Jönköping, Eskilstuna

Till­kommer 22 augusti

Halmstad, Trollhättan, Kalmar, Östersund

Till­kommer 29 augusti

Karlskrona, Helsingborg, Gävle, Karlstad