Migrationsverket logotyp

2020-12-17

Flytta - ny tjänst för dig som ska flytta till Sverige för att arbeta

Du som funderar på att flytta till Sverige för att arbeta kan nu besöka en ny tjänst, Flytta, där du får en personlig guide och lättillgänglig information om hur det svenska samhället fungerar.

Hand som håller i mobil med Flytta-tjänsten öppen

I Flytta får du information om livet i Sverige och flytten hit på ett tydligt, tryggt och enkelt sätt. Genom att svara på frågor i en chatt skapas en personlig guide som underlättar och ger stöd till dig som ska flytta till Sverige för att arbeta. Stödet består av information kring din ansökan om arbetstillstånd, vad du ska tänka på om du har familj som flyttar hit tillsammans med dig och vilka möjligheter och skyldigheter en flytt till Sverige innebär. Genom att skapa ett konto kan guiden sparas så att du enkelt kan komma tillbaka och bocka av när du har slutfört olika steg i din flyttprocess.

Flytta är en digital tjänst som tagits fram i samarbete mellan flera svenska myndigheter och ger dig information från alla myndigheter, utan att du behöver besöka deras webbplatser. Du får veta mer om bostad, skola, sjukvård, att folkbokföra dig, arbete för familjemedlemmar och barnbidrag för medföljande barn.

Flytta vänder sig till dig som kommer från ett land utanför EU, oavsett om du precis har börjat fundera på att flytta till Sverige för att arbeta, eller om du redan har fått ett erbjudande om arbete här. Du får individuell information som passar din situation, både om du flyttar själv och om du har familj som flyttar tillsammans med dig.

Du hittar Flytta på www.officialswedishservices.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tjänsten har tagits fram av Migrationsverket, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Skatteverket med stöd av eSAM och finansiering av Europeiska unionens asyl-, migrations- och integrationsfond, AMIF.

Flagga - EU.