Inreseförbudet förlängt till 31 januari 2022

Det tillfälliga inreseförbudet till Sverige som införts med anledning av covid-19 har förlängts och gäller fram till 31 januari 2022.

Beroende på utvecklingen av smittspridningen både inom och utanför EU kan resebegränsningar komma att lättas eller återinföras.

Tänk på att kolla upp vilka reserestriktioner som gäller innan du reser till Sverige eller Schengenområdet.

Det är också viktigt att notera att en utfärdad visering inte är en garanti för inresa till Sverige eller Schengenområdet. Det är gränspolisen som gör bedömningen om inresevillkoren är uppfyllda. Denna bedömning kommer att genomföras i samband med inresan vid gränskontrollpunkten.

För uppdaterad information om inreseförbudet till Sverige och vilka undantag som finns, besök Polismyndighetens webbplats.

Observera att Migrationsverket och de svenska konsulaten inte kommer att kunna göra några bedömningar eller svara på ytterligare frågor relaterade till inreseförbudet eller vilka som är undantagna från inreseförbudet.

Förordning (2020:127) om tillfälligt inreseförbud till Sverige Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Polisens information om hur resandet till Sverige påverkas av coronapandemin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frågor och svar om det tillfälliga inreseförbudet på polisens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frågor och svar om det tillfälliga inreseförbudet på regeringens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.