Flytta till någon i Sverige

För att flytta till din familj eller anhörige i Sverige behöver du ett uppehållstillstånd. Här kan du läsa mer om hur du ansöker för dig själv eller för ditt barn.

Aktuellt


 • Nya uppehållstillståndskort från 1 januari

  Från och med 1 januari 2022 kommer de uppehållstillståndskort (UT-kort) och uppehållskort som Migrationsverket utfärdar att se lite annorlunda ut.

 • Det här för gäller dig som har familj i Afghanistan

  I och med den senaste tidens utveckling i Afghanistan har många vänt sig till Migrationsverket för att få information om hur man kan hjälpa sin familj i hemlandet. Nedan finns information om vad du kan göra från Sverige och om din familj kan ansöka om tillstånd för att flytta till dig.

 • Vissa e-tjänster stängs ner den 1 september

  Från och med 1 september kan du endast ansöka via en pappersansökan när du ansöker om uppehållstillstånd för barn som adopteras, barn som flyttar till annan än förälder, för att du vill flytta tillbaka till Sverige eller för att du är förälder till ett ensamkommande barn.

 • Permanent uppehållstillstånd för barn

  Sedan 20 juli gäller nya krav för den som vill ansöka om permanent uppehållstillstånd. Migrationsverket får just nu många frågor om hur dessa nya krav påverkar barns möjlighet att få permanent uppehållstillstånd.