2020-08-04

Så kan du beställa blanketter

För att minska risken för spridning av coronaviruset har många bibliotek och medborgarkontor begränsad service. Det innebär att det kan vara svårt att få hjälp att skriva ut blanketter.

Även Migrationsverket har begränsad möjlighet att ta emot personliga besök, eftersom vi vill undvika trängsel i våra väntrum. Därför vill vi tipsa om hur du kan skicka in din ansökan utan att besöka Migrationsverket personligen.

Ansök digitalt

Vi rekommenderar i första hand att du använder någon av våra e-tjänster för att ansöka om uppehållstillstånd, visum för besök, att bli svensk medborgare, eller för att svara på frågor när en anhörig har ansökt om att få flytta till dig i Sverige.

Beställ blanketter

Om du inte har möjlighet att ansöka digitalt, och inte heller har tillgång till en skrivare för att skriva ut blanketter, kan vi istället hjälpa dig genom att skicka blanketten hem till dig. Alla blanketter som går att skriva ut från Migrationsverkets webbplats går även att beställa och få hemskickat med posten.

www.migrationsverket.se/Kontakta-oss/Blanketter kan du söka upp den blankett du behöver. Bredvid knapparna för att ladda ner blanketten på svenska eller engelska finns en knapp för att beställa blanketten. När du klickar på den öppnas ett meddelande där du får fylla i ditt namn och adress så att vi kan skicka blanketten hem till dig med posten. Du behöver inte ha en mejladress för att kunna beställa blanketter på det här viset. Tänk på att skriva din fullständiga postadress och det namn som står på dörren eller brevlådan, så att du kan vara säker på att din beställning kommer fram.

Om du vill beställa flera olika blanketter samtidigt kan du skriva blankettnamnen i fritextfältet. På så vis behöver du inte fylla i formuläret med namn och adress flera gånger.

Du får inte skriva frågor om ditt ärende eller andra personliga uppgifter i fritextfältet när du beställer blanketter. Personalen som packar och skickar blanketter kan inte svara på frågor om ditt ärende. Däremot går det bra att skriva frågor om blanketterna i fritextfältet.

Tänk på att vara ute i god tid, eftersom det kan ta upp till fem arbetsdagar att få hem blanketterna med posten.

Samlingssida för e-tjänster

Samlingssida för blanketter