Du kan ansöka om förlängt skydd i februari

Alla som har skydd enligt massflyktsdirektivet i Sverige kommer att kunna ansöka om förlängt uppehållstillstånd i februari.

Du ska ansöka om förlängt uppehållstillstånd här på webbplatsen och det enda du behöver för att kunna ansöka är en mejladress.

Du kan ansöka om förlängt uppehållstillstånd för flera personer samtidigt, så det är enkelt att hjälpa till exempel ett barn eller en äldre släkting som inte har en egen mejladress. Om du hjälper någon annan måste du kunna uppge beteckningsnummer för alla personer som du ansöker för. Du hittar beteckningsnumret på uppehållstillståndskortet eller i övre högra hörnet på beslutet från Migrationsverket.

Ansök i tid

Det är viktigt att ansöka om förlängt uppehållstillstånd i tid, det vill säga senast den 4 mars 2023. Om du inte ansöker om förlängt uppehållstillstånd i tid måste du ansöka om skydd, boende och ekonomiskt stöd på nytt, och du får inte arbeta igen förrän du har fått ett nytt beslut.

När du har ansökt om förlängt tillstånd på webben behöver du följa upp din ansökan med ett personligt besök för att bli fotograferad och lämna fingeravtryck till ditt nya uppehållstillståndskort.

Mer information om hur det går till att ansöka om förlängt tillstånd kommer i början av 2023.