E‑tjänst för att förlänga skydd öppnar 29 januari

Du som har ett uppehållstillstånd enligt massflyktsdirektivet som slutar gälla 4 mars 2024 måste ansöka om förlängt uppehållstillstånd om du vill stanna i Sverige. Ansökan ska göras i en e‑tjänst som är öppen mellan 29 januari och 4 mars.

E‑tjänsten är enkel att använda, det enda som behövs är en mejladress och ett mobiltelefonnummer. Ansökan tar bara några minuter och det behövs inga bilagor eller passkopior. I ansökan får du uppge namn, beteckningsnummer och eventuell ny adress för alla personer som du ansöker för.

En ansökan per familj

Du kan ansöka för dig själv, två vuxna medsökande familjemedlemmar och upp till tio barn under 18 år som du är vårdnadshavare för. Barn kan bara vara medsökande till sina egna vårdnadshavare. Barn utan vårdnadshavare kan använda e‑tjänsten själva, och god man behöver inte bekräfta ansökan.

Besök Migra­tions­verket efter ansökan

Efter att du har gjort en ansökan i e‑tjänsten måste alla familjemedlemmar besöka Migrationsverket personligen för att bli fotograferade och lämna fingeravtryck till sina nya uppehållstillståndskort. Du bokar tid för besöket i e‑tjänsten i samband med att du gör ansökan.

Läs mer om hur det går till att ansöka om förlängt uppehållstillstånd enligt massflyktsdirektivet