Länkar om barn och barns rättigheter

Här hittar du mer information och andra organisationer som kan hjälpa dig.

Logotyp för BRIS, Barnens rätt i samhället.

Bris, Barnens rätt i samhälletlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, är en organisation som arbetar för barns rättigheter.

Logotyp för Rädda barnen.

Rädda barnenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en organisation som arbetar för barns rättigheter. De har en gratis stödtelefon för barn, unga och föräldrar – du kan prata på arabiska, dari, pashto, engelska och svenska.

Rädda Barnens Stödlinjelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 0200-77 88 20.

Logotyp för Röda korset.

Svenska Röda Korsetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en organisation som arbetar med att skydda och hjälpa människor som behöver det.

Kollpåsoc.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en webbplats med information om dina rättigheter och möjligheter till stöd från socialtjänsten.

Filmen ”Vad händer nu?”länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är för dig som är ensamkommande barn i Sverige och som bor på ett boende eller i familjehem. I filmen får du veta vad som kommer att hända den första tiden i Sverige, vilka personer du kan möta och hur asylprocessen går till. Du kan se filmen ensam eller tillsammans med en vuxen.

Information Sverigelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en portal för nyanlända i Sverige. Här kan du få information om hur det svenska samhället fungerar när det gäller exempelvis bostad, utbildning och sjukvård.

RFSL arbetar för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queers rättigheter. RFSL Newcomerslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster arbetar med asylsökande och nyanlända.

Youmolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är din ungdomsmottagning på internet. Här kan du läsa om sex, hälsa och relationer på flera olika språk.

Logotyp för barnombudsmannen.

Sidan senast uppdaterad: 2020-02-28

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?