Dagersättning

Om du inte har egna pengar har du rätt att ansöka om dagersättning från Migrationsverket.

Om du har fyllt 16 år har du rätt att själv ansöka om och ansvara för din dagersättning och särskilt bidrag. Du får då ett eget bankkort som dagersättning och särskilt bidrag betalas in på. Om du är under 16 år är det din gode man som har ansvar för dina pengar.

Pengarna ska bland annat räcka till dina personliga behov, till exempel kläder, skor, medicin och sådant du vill göra på din fritid. Om du har ett särskilt behov av något kan du även ansöka om ett särskilt bidrag.

Särskilt bidrag

Om du har ett särskilt behov av något, till exempel glasögon, vinterkläder eller något annat som du inte klarar dig utan och som dagersättningen inte räcker till, kan du och din gode man ansöka om ett särskilt bidrag. Om du är yngre än 16 år är det din gode man som fyller i en ansökan. Om du är över 16 år kan du själv ansöka. Det är viktigt att du förklarar varför du behöver ett särskilt bidrag. Ansökan lämnas hos mottagningsenheten som sedan beslutar. Det kan bli ja eller nej på din ansökan. Om du är missnöjd med beslutet om särskilt bidrag går det att överklaga.

Sidan senast uppdaterad: 2017-10-20

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta hur vi kan göra den här sidan bättre*


Om du vill ställa en fråga till Migrationsverket hittar du kontaktuppgifter under fliken Kontakta oss.