Boende

Migrationsverket erbjuder dig ett tillfälligt boende medan du väntar på beslut i ditt asylärende. Du kan också välja att ordna boendet på egen hand.

Om du väljer att själv ordna ditt boende måste du se till att Migrationsverket alltid har en giltig adress till dig dit vi kan skicka brev. Är du orolig för att din familj eller medboende ska få tillgång till din post, kan du meddela oss en annan adress till vilken du vill att vi skickar din post.

En standard i Migrationsverkets boenden är att två personer delar rum. Vi har också tillfälliga boenden där fler personer delar sovrum. Väntan under asylprocessen kan göra att boendesituationen blir ansträngd och att det kan uppstå konflikter i boendet.

Vi känner till att konflikter som pågår i hemlandet kan följa med till Sverige och in i boendesituationen här. Homo- och transfobi är ett exempel på sådant som också kan förekomma i boendet. I den mån vi känner till alla omständigheter i din individuella situation så kan vi försöka ordna ett så bra boende som möjligt.

Boendet under asyltiden är ditt tillfälliga hem under asylprocessen. Migrationsverket har viss men inte fullständig insyn i vad som händer i bostaden. Om det uppstår problem i boendet som du behöver hjälp att lösa, måste du berätta för oss. Prata med handläggare på den mottagningsenhet där du är inskriven.

Sidan senast uppdaterad: 2013-12-02

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta hur vi kan göra den här sidan bättre*


Om du vill ställa en fråga till Migrationsverket hittar du kontaktuppgifter under fliken Kontakta oss.