2021-07-20

Förändringar i utlänningslagen för de flesta som ansöker om uppehålls- eller arbetstillstånd

Från och med idag, 20 juli, börjar förändringarna i utlänningslagen att gälla. Det innebär att du som ansöker om uppehålls- eller arbetstillstånd i Sverige kan komma att påverkas av lagändringarna.

Alla svenska sidor på Migrationsverkets webbplats är uppdaterade med korrekt information. Om du letar information på andra språk får du vänta tills varningsrutan längt upp på sidan är borttagen på respektive språk. Då vet du att sidan är uppdaterad.

Alla e-tjänster är uppdaterade enligt lagändringarna.

Om du ska ansöka om uppehållstillstånd via blankett ber vi dig att titta på datumet på blanketten så att den stämmer med de som idag finns på webbplatsen. Flera blanketter har uppdaterats vilket innebär att om du har en blankett som skrevs ut 19 juli eller tidigare kanske den inte längre gäller.

Hitta rätt blankett

Du som redan har lämnat in en ansökan

Om du redan har ansökt om permanent uppehållstillstånd och lagändringarna innebär att din ansökan inte längre är komplett, kommer Migrationsverket att kontakta dig och din familj för att du ska få möjlighet att komplettera din ansökan. Du behöver alltså inte kontakta Migrationsverket.

Läs om vad som krävs för att beviljas permanent uppehållstillstånd