Om webbplatsen

På de här sidorna har vi samlat information kring webbplatsen. Här finns både juridisk information och tips om hur du använder webbplatsen.

Hitta på webb­platsen

Innehållet på webbplatsen hittar du genom menyalternativen ”Privatpersoner”, ”Andra aktörer”, ”Om Migrationsverket” och ”Kontakta oss”. Du kan också hitta innehåll genom att använda sökfunktionen högst upp till höger.

Du kommer alltid tillbaka till startsidan genom att klicka på loggan.

Webbkartan ger dig en översikt över hur webbplatsens innehåll är strukturerat.

Andra språk än svenska

Större delen av webbplatsen finns på såväl svenska som engelska. Det är i stort sett bara informationen till organisationer och andra myndigheter i Sverige som inte finns översatt.

Om en svensk webbsida ​finns på engelska, så finns det en länk till motsvarande engelska sida under ingressen. En mindre del av informationen finns också översatt till andra språk; om sidan finns på fler språk finns det naturligtvis länkar även till dem under ingressen.

Högst upp på sidan finns en länk till sidor med information på andra språk än svenska.

Ändra utse­endet på webb­platsen

Migrationsverkets webbplats anpassar sig för att fungera bra oavsett om du besöker webbplatsen med din mobil, surfplatta eller dator. Det spelar heller ingen roll vilken webbläsare du använder. Webbplatsen kan se olika ut i olika webbläsare men allt innehåll är tillgängligt.

Om du tycker att texten på sidorna är för liten eller för stor kan du enkelt ändra den med din webbläsares inbyggda funktioner. Du hittar alternativ för att ändra textstorlek i webbläsarens menyer. I de flesta moderna webbläsare kan du ändra sidans storlek genom att hålla nere Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet.

Lyssna

På många sidor är det möjligt att lyssna på vår webbplats. Som användare behöver du inte ladda ner någonting. Du bara klickar på länken Lyssna så startar uppläsningen automatiskt.

Nya fönster

Länkar till andra webbplatser än www.migrationsverket.se öppnas i ett nytt fönster. Detsamma gäller till Migrationsverkets övriga webbplatser (t.ex. Lifos rätts- och landinformation och våra e-tjänster). Pdf-filer och andra dokument öppnas också i ett nytt fönster.

Doku­ment på webb­platsen

På webbplatsen finns länkar till dokument i olika filformat. För att kunna ta del av dem behövs ofta ett program till utöver din webbläsare. Sådana finns att ladda ned från nätet.

För pdf-dokument kan du använda gratisprogrammet Adobe Reader.

Hämta Adobe Reader Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skript

Webbplatsen kan se olika ut i olika webbläsare men allt innehåll är tillgängligt. För att webbplatsen ska fungera för alla användare oavsett om de surfar från en dator eller mobil upplevs den bäst med så kallat JavaScript påslaget.

För att du ska kunna använda våra e-ansökningar samt vår tjänst för tidsbokning via nätet måste din webbläsare har stöd för JavaScript och tillåta cookies.

Webbansökningarna tillåter endast att bilagor skickas in i vissa format. Det står angivet under respektive e-tjänst vilka format som gäller. 

Säkerhet

För att skydda dina personuppgifter har vi fysiska och elektroniska skydd i våra e-tjänster  som uppfyller säkerhetsmässiga krav. Men om du använder en publik dator t.ex. på ett bibliotek eller internetkafé, bör du vara extra aktsam eftersom du inte känner till vad som finns installerat på datorn. Du vet t.ex. inte om datorn har ett fungerande och uppdaterat virusskydd. Det är också viktigt att du stänger din webbläsare när du är klar med ansökan och lämnar datorn. Migrationsverkets e-tjänster har en inbyggd säkerhetsfunktion som kopplar ned sessionen ifall du har varit inaktiv under en period.