Om Migrationsverket

I Sverige är Migrationsverket den myndighet som prövar ansökningar från personer som vill bosätta sig i Sverige, komma på besök, söka skydd undan förföljelse eller ha svenskt medborgarskap.

Nyheter

 • 2021-09-09

  Ansökningsperioden för uppehållsstatus förlängs till 31 december 2021

  Brittiska medborgare och deras familjemedlemmar får ytterligare tre månader på sig att ansöka om uppehållsstatus. Den svenska regeringen har fattat beslut om att ansökningsperioden ska hållas öppen året ut.

 • 2021-08-31

  Drygt 650 kvotflyktingar från Afghanistan har tagits emot i Sverige

  Migrationsverkets evakueringsinsats är avslutad, men för kommunerna inleds nu arbetet med att ta emot dessa personer och vägleda dem in i det svenska samhället. Landets kommuner har under den gångna veckan gjort en stor insats med att på kort tid erbjuda drygt 650 evakuerade kvotflyktingar från Afghanistan ett nytt hem i Sverige.

 • 2021-08-26

  Migrationsverket arbetar intensivt med att ta emot evakuerade afghaner

  Migrationsverkets personal arbetar nu intensivt med att ta emot dem som anländer till Sverige från Afghanistan inom ramen för den svenska flyktingkvoten. Under resten av veckan är förhoppningen att ytterligare ett antal personer ska landa i Sverige. – Migrationsverket arbetar med att överföra kvotflyktingar till Sverige varje dag, året om. Men den här situationen går bortom det normala, och vi arbetar nu dygnet runt med den akuta evakueringen av hundratals flyktingar per dygn från Kabul, säger Mikael Ribbenvik, generaldirektör på Migrationsverket.

Fler nyheter finns i nyhetsarkivet.