Nyheter

 • 2017-02-18

  Migrationsverket väntar med beslut i ärenden där medicinsk åldersbedömning kan behövas

  Migrationsverkets vikarierande generaldirektör Mikael Ribbenvik har fattat beslut om att myndigheten från och med idag, lördagen den 18 februari, väntar med att fatta beslut i ärenden där det finns behov av en medicinsk åldersbedömning fram till dess att Rättsmedicinalverkets nya ordning finns på plats.

 • 2017-02-14

  Utökad flyktingkvot har Syrien i fokus

  Inte sedan Balkankrigen på 90-talet har den svenska flyktingkvoten omfattat så många platser som i år – 3 400. Ungefär hälften av dem är öronmärkta för människor på flykt undan kriget i Syrien. Även i östra Afrika, på Afrikas horn och i sydvästra Asien ska stora grupper tas ut.

 • 2017-02-07

  Prognos: Stora utmaningar för Migrationsverket väntar under 2017

  Färre människor söker asyl i Sverige, men utmaningarna är fortsatt stora. Det visar Migrationsverkets senaste prognos. I år behöver myndigheten fatta fler beslut än någonsin i alla typer av ärenden, både asyl- och tillståndsärenden. – I takt med att vår mottagningsverksamhet minskar kan vi fokusera mer på att pröva ärenden så att fler får sina beslut, säger Veronika Lindstrand Kant, tf. biträdande operativ chef på Migrationsverket.

Populära sidor och tjänster