Migrationsverket logotyp

Nyheter

 • 2020-08-17

  Besöksbegränsningar vid ambassaden i Teheran

  Ambassaden i Teheran begränsar möjligheterna till besök, vilket bland annat påverkar migrationsärenden. Orsaken till begränsningarna är ökad spridning av coronaviruset. – Konkret innebär det att bokade utredningar skjuts fram, men det går fortsatt att genomföra korta besök, såsom för att hämta uppehållstillståndskort, säger Agneta Kundoori, tf chef för Migrationsverkets utlandsavdelning.

 • 2020-07-27

  Tydliga pandemieffekter i Migrationsverkets verksamhet

  Coronapandemins effekter har satt tydliga spår i Migrationsverkets verksamhet. I flera av Migrationsverkets ärendekategorier har det skett nästan en halvering av antalet nya ansökningar. Inom asyl, arbetstillstånd och studerandeärenden syns effekterna som tydligast. – Vi kommer se effekter av pandemin i vår verksamhet även under nästkommande år, säger Mikael Ribbenvik, Migrationsverkets generaldirektör.

 • 2020-07-15

  Migrationsverket återupptar överföringen av kvotflyktingar

  På grund av coronavirusets spridning har Migrationsverkets arbete med vidarebosättning av kvotflyktingar stått still sedan i april. Men i takt med att reserestriktioner lättar i Sverige och omvärlden planerar nu myndigheten för att försiktigt återuppta arbetet.

Fler nyheter finns i nyhetsarkivet.

Populära sidor och tjänster