Nyheter

 • 2019-07-01

  Kompetensinvandring i fokus när Migrationsverket besöker Almedalen

  På måndag är Migrationsverket på plats i Almedalen, men med ett annat upplägg än tidigare år. Istället för att ha en egen scen deltar verket i andra aktörers seminarier, arrangerar ett seminarium på Barnombudsmannens scen och bjuder in till personliga arbetsmöten. – Under Almedalsveckan pratas det om migration och därför är det viktigt att vi som expertmyndighet är där för att driva det faktabaserade samtalet, säger Petter Sundsten, producent på verkets kommunikationsavdelning.

 • 2019-07-01

  Migrationsverket 50 år: ”Vi har ett svårt och viktigt arbete”

  1 juli 2019 fyller Migrationsverket 50 år. Både uppdrag och förutsättningar har ändrats mycket under åren som gått. – Våra 50 år har präglats av ständig förändring. Vi är en myndighet som påverkas av omvärlden och av hur regeringen vill använda sin myndighet, säger generaldirektör Mikael Ribbenvik.

 • 2019-06-26

  Nordiska museet och Migrationsverket ger ut bok om migration

  Rapparen från Gaza, prinsessan från Nigeria, läraren från Syrien… Boken ”87 röster om migration” bygger på intervjuer med några av dem som migrerat till Sverige under 2000-talet. Den ges ut i samverkan mellan Migrationsverket och Nordiska museet och riktar sig till alla som söker ett bredare perspektiv på migration.

Fler nyheter finns i nyhetsarkivet.

Populära sidor och tjänster