Jobba hos oss

Här kan du läsa om aktuella lediga jobb och hur det är att arbeta på Migrationsverket.

På Migrationsverket får du jobba med en av vår tids stora samhällsfrågor, och med uppgifter som rör människors liv och framtid. Arbetet sker i takt med vår omvärld och varierar med händelserna där. Ditt arbete här tar dig ut i världen, oavsett om du sitter vid skrivbordet hemma i Sverige eller på plats i ett annat land. Det finns goda möjligheter för dig att utvecklas, i takt med myndigheten och det som händer runt omkring.

Vi söker många nya medarbetare!

Vi har ett stort behov av att rekrytera fler engagerade medarbetare till olika delar av vår verksamhet.

Här kan du se alla lediga tjänster hos Migrationsverket just nu.

Så här söker du jobb hos oss

Just nu är det många som vänder sig till oss för att erbjuda sin hjälp och sitt stöd med att ta emot människor som söker sig till Sverige från Ukraina.

Läs mer om hur du kan gå till väga om du är intresserad av att arbeta hos oss

Personal vid informationsdisk i nationellt servicecenter

Vårt jobb är viktigt på riktigt

På Migrationsverket får du jobba med en av vår tids stora samhällsfrågor, och med uppgifter som rör människors liv och framtid. Vi arbetar på uppdrag av de svenska medborgarna – via lagar, beslut och andra riktlinjer från riksdag och regering.

Läs mer om vårt uppdrag och arbete

Personal som samtalar vid en dator

Här får du följa en utveck­ling i hög takt

På Migrationsverket sker arbetet i takt med vår omvärld och varierar med händelserna där. Den stora variationen i sakfrågor och arbetsuppgifter ger goda möjligheter att utvecklas i takt med myndigheten och det som händer runt omkring.

Läs mer om att utvecklas med oss

Porträttbild medarbetare på Migrationsverket

Vi som jobbar här

Vi som arbetar på Migrationsverket har många olika erfarenheter och kompetenser men gemensamt är ett stort engagemang för vårt uppdrag.

Läs mer om vad våra medarbetare har att säga

Migrationsverkets logotyp

Vi erbjuder goda förmåner och villkor

På Migrationsverket erbjuds du goda förmåner och arbetsvillkor oavsett var i livet du befinner dig. Här kan du läsa om några.

Läs mer om våra förmåner och arbetsvillkor

Personal som samtalar vid en dator.

Jobba med it på Migra­tions­verket

Visste du att vi har omkring 400 medarbetare som jobbar med att digitalisera och utveckla vår verksamhet, och som utvecklas med den? Vi har också ett it-traineeprogram där nästa omgång startar i september 2023. Ansökan är öppen 1 februari–30 april 2023.

Läs mer om att arbeta med it hos oss