För dig som är student

Du som är student har möjlighet att söka sommarjobb och praktik hos oss, för att vässa ditt CV och bli mer konkurrenskraftig när du ska ge dig ut i karriären.

Sommarjobb

Ett sommarjobb kan vara ett bra sätt att lära känna oss som arbetsgivare. Många av våra medarbetare har börjat sitt arbetsliv som sommarjobbare hos oss och sedan kommit tillbaka för en fast anställning.

Varje år anställer vi medarbetare runt om i landet för sommarjobb, till exempel som förvarshandledare och migrationshandläggare.

Våra anställningsförmåner gäller även dig som sommarjobbar hos oss. Det kan till exempel röra sig om friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.

Vid årsskiftet och under våren hittar du annonserna för sommarjobb här på vår webbplats. Genom att prenumerera på lediga jobb kan du hålla koll på när annonserna publiceras.

Här hittar du alla våra lediga tjänster

Sommarjobba på förvaret

Vi har ett stort behov av handledare för sommarvikariat till våra förvar runt om i Sverige. Det är en bra möjlighet för dig som är student och vill bygga på din erfarenhet med statligt arbete under sommaruppehållet från studierna.

Som förvarshandledare arbetar du med de förvarstagnas vardag – till exempel aktiviteter, måltider och även medverkan vid resor till tandläkare och vård med mera. Du genomför också in- och utskrivningssamtal samt informerar om beslut i personens ärende.

Här kan du läsa mer om att jobba på förvaret

Tingsmeritering för jurister

Att arbeta hos oss kan vara tingsmeriterande. Detta betyder att du som handläggare vanligtvis utför ett kvalificerat juridiskt arbete där du arbetar med juridiska problem, utreder, förbereder förslag till beslut och/eller fattar egna beslut.

För tjänst på Migrationsverket som Domstolsverket anser vara kvalificerat juridiskt arbete kan du tillgodoräkna dig meritpoäng vid ansökan till notarietjänst eller tid i form av att sitta kortare period som notarie.

Det är alltid Domstolsverket som gör bedömningen av vilka tjänster och vilken erfarenhet som är kvalificerande för meritberäkning, och det är via Domstolsverket du söker notarietjänstgöring.

Mer information finns på sverigesdomstolar.se:

Krav och beräkning av meriter – Sveriges Domstolar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Praktik

I mån av plats och behov tar vi gärna emot examensarbetare och praktikanter.


Du som är student vid universitet, högskola eller yrkeshögskola och går en utbildning där det ingår praktik, LIA eller examensarbete kan söka en praktikplats hos oss om följande förutsättningar är uppfyllda:

  • Du ska vara inskriven som student vid ett svenskt universitet, högskola eller yrkeshögskola.
  • Praktikperioden ska ingå i lärosätets ordinarie utbildningsprogram.
  • Du ska som student vara försäkrad genom ditt lärosäte.
  • Praktiken ska helst omfatta minst åtta veckor och som längst en termin, samt bör genomföras på heltid.

Om vi kan ta emot dig som praktikant beror på dina önskemål och våra möjligheter att ta emot praktikanter vid det aktuella tillfället.

Här kan du göra en intresseanmälan för praktikplats. Efter registreringen sparas dina uppgifter så att vi kan matcha dig mot framtida praktikplatser. Våra chefer går igenom ansökningarna när de är i behov av praktikanter. Om ett behov uppstår och det blir aktuellt med en praktikplats för dig blir du kontaktad av oss.

Intresseanmälan för praktik (Varbi) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Om du har frågor kan du kontakta HR-avdelningen via mejl: rekrytering@migrationsverket.se.

Sidan senast uppdaterad: