Jobba med it

Vi söker flera medarbetare som vill utveckla och digitalisera vår verksamhet. Varje år tar vi emot flera tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. Det ställer höga krav på vår effektivitet och service, och här kan du vara med och göra skillnad.

Att jobba med it på Migrationsverket

Migrationsverket har ett brett och komplext uppdrag. Vår verksamhet spänner över många områden, från mottagning av kvotflyktingar och asylsökande, handläggning av uppehållstillstånd och medborgarskap, till förvar av personer som ska lämna Sverige. Det innebär höga krav på kvalitet, service och en effektiv verksamhet. Vi arbetar därför med att ständigt förbättra och utveckla vårt arbete, med stort fokus på vår digitalisering.

Vår it-miljö är omfattande och varierande. Det handlar om allt från modern infrastruktur till system som vi utvecklar själva. På vårt huvudkontor i Norrköping arbetar idag närmare 230 personer med it. Vi arbetar i tvärfunktionella team och med agil utvecklingsmetodik för att ta fram de bästa lösningarna. Vår ambition är att vara en myndighet i framkant när det gäller digitalisering, e-förvaltning och teknikval.

Läs mer om hur det är att arbeta på Migrationsverket

Läs mer om Migrationsverkets uppdrag och verksamhet

Peder Sjölander, digitalisering- och utvecklingschef, om att jobba med it på Migrationsverket

Hör Peder Sjölander berätta varför du ska komma och jobba på Migrationsverket och varför han själv valde ett it-jobb som gör skillnad.

Norrköping – en kommun med små avstånd och stora möjligheter

Migrationsverkets huvudkontor samt it-avdelning finns på gångavstånd från tågstationen mitt i Norrköping. Norrköping ligger på bekvämt pendlingsavstånd från flera större orter.

Läs mer om Norrköping på www.norrkoping.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sveriges mest relevant arbetsplats

Tidningsartikel

Klicka på bilden för att läsa en annons om att jobba med it på Migrationsverket.

Sidan senast uppdaterad: 2019-10-21

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta hur vi kan göra den här sidan bättre*


Om du vill ställa en fråga till Migrationsverket hittar du kontaktuppgifter under fliken Kontakta oss.