Migrationsverket logotyp

Jobba med it

Vi söker flera medarbetare som vill utveckla och digitalisera vår verksamhet. Varje år tar vi emot flera tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. Det ställer höga krav på vår effektivitet och service, och här kan du vara med och göra skillnad.

Ett it-jobb som gör skillnad

Att arbeta med frågor som rör människors liv och framtid är viktigt och meningsfullt. Nu söker vi fler kollegor som vill ha ett it-jobb som gör skillnad.

Varje dag söker sig människor till Sverige för att arbeta, studera, bo eller söka skydd här. Vårt jobb är att underlätta för dem att använda våra tjänster – oavsett vilka de är eller var i världen de befinner sig.

Vi ska också skapa förutsättningar och bidra till att våra it-tjänster upplevs användbara och tillgängliga, oavsett plats och tekniska hjälpmedel för våra kollegor, sökande och partners. I det större perspektivet bidrar vi till att migrationen till Sverige fungerar och därmed fyller vi en viktig roll i samhället.

It-medarbetare på Migrationsverket

Faris Radetinac och Anna Åberg jobbar med it på Migrationsverket.

Vari­erat och utveck­lande arbete

Vårt arbete sker i takt med vår omvärld och är varierat och utvecklande. Vi arbetar i tvärfunktionella team och med agil utvecklingsmetodik för att ta fram de bästa lösningarna. Vår ambition är att vara en myndighet i framkant när det gäller digitalisering, e-förvaltning och teknikval.

Vår it-miljö är omfattande och varierande. Vi har allt från modern infrastruktur till system som vi utvecklar själva. På vårt huvudkontor i Norrköping arbetar idag närmare 230 personer med it och vi har kompetens, teknik och utveckling samlade under samma tak. Det är en fördel att vi både har nära till varandra och vår verksamhet – det hjälper oss att varje dag såväl fånga upp behov som se nyttan i det vi gör.

Vi som arbetar här har ett stort engagemang för vårt jobb. Vi har hög kompetens inom en stor bredd av områden vilket gör att vi kan hjälpas åt, utmana varandra och utvecklas tillsammans.

Vill du ha ett jobb som är viktigt på riktigt – välkommen till oss!

Läs mer om hur det är att arbeta på Migrationsverket

Läs mer om Migrationsverkets uppdrag och verksamhet

Läs mer på Arbetsgivarverkets webbplats om att jobba statligtlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Möt Jonas och Steve som jobbar med systemutveckling

Jonas och Steve har många spännande saker på gång – ny teknik och många nya uppdrag.

Möt Faris och Anna som jobbar med systemutveckling

Faris och Anna har en varierad vardag – det är högt driv och hög kompetens tillsammans med kollegorna.

Porträttbild på Steve Betnér, system­ut­veck­lare

Steve Betnér, system­ut­veck­lare

Hur är det att jobba på Migrationsverket?
– Jag har jobbat här i ett halvår och det jag uppskattar med det dagliga arbetet är att man har mycket förtroende för hur man lägger upp arbetet. Man får jobba och lösa uppgifterna på det sätt som man själv tycker funkar bäst. Man har väldigt stor frihet.

Hur ser utvecklingen ut för dig som systemutvecklare?
– Jag tycker det finns ganska många sätt att utvecklas på, dels att fördjupa sig i programvaruutveckling, man har väldigt mycket stöd där i kompetensutvecklingen.

Porträttbild Faris Radetinac, expert på systemutvecklingsenhet prövning och statistik

Faris Radetinac, expert på systemutvecklingsenhet prövning och statistik

Vad har fått dig att jobba kvar på Migrationsverket?
– Det som fått mig att stanna kvar i sex år är variationen i arbetsuppgifterna. Det är aldrig samma arbetsuppgifter under en längre period, det är alltid nåt nytt man får lära sig och utvecklas i. Sammanhållningen och gemenskapen är också viktigt.

Vad är det bästa med att jobba på Migrationsverket?
– Det är ju att man tillför till att hjälpa människor i nöd.

Porträttbild på Natalie Johansson, kravanalytiker och nu projektledare på systemutvecklingsenhet

Natalie Johansson, kravanalytiker och nu projektledare på systemutvecklingsenhet

Du började jobba här 2015 – varför just Migrationsverket?
– Redan när jag intervjuades såg jag att det finns en stark vilja att hela tiden utvecklas i den här organisationen – det tilltalade mig att få utvecklas både kompetensmässigt och som människa. Och jag ville ha en arbetsgivare som bidrar till samhällsutvecklingen.

Och vad har fått dig att stanna kvar i fem år?
– Jag sa tidigt till min dåvarande chef: ”När du upptäcker att jag blir likgiltig för mitt jobb, knacka mig på axeln, för då är det dags för mig att byta”. Men han har inte behövt göra det än – det kommer nya utmaningar hela tiden och jag lär mig ständigt nya saker. Här är det jag själv som sätter gränserna, det gillar jag.

Hur är det att jobba på Migrationsverket?
– Det är väldigt roligt och ett privilegium att få jobba med experter inom så många olika områden. Sedan har jag kollegor som sprider bra energi och utmanar mitt sätt att tänka – varje dag.

Vilka är utmaningarna i ditt arbete?
– Att skapa ett engagemang som gör att vi springer mot samma mål. Det är inget som bara händer. Det tar tid och kraft, men är också det absolut roligaste.

Vilka utvecklingsmöjligheter ser du i din roll?
– Att få erfarenheter från andra ledare och att kunna arbeta nära exempelvis kravanalytiker, testare och systemutvecklare. Det skapar en känsla av att jag fortfarande har fötterna på jorden, vilket är väldigt viktigt i mitt ledarskap som projektledare i it-projekt.

Norrköping – en kommun med små avstånd och stora möjligheter

Migrationsverkets huvudkontor samt it-avdelning finns på gångavstånd från tågstationen mitt i Norrköping. Norrköping ligger på bekvämt pendlingsavstånd från flera större orter.

Läs mer om Norrköping på www.norrkoping.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan senast uppdaterad: 2020-10-01

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?