Aktuellt

 • 2018-05-17

  Uppdaterad information för utbildningsanordnare

  Utifrån det senaste årliga mötet mellan Migrationsverket och utbildningsanordnare i Sverige har vanliga frågor och svar på Migrationsverkets webbsidor för utbildningsanordnare uppdaterats med ett antal nya frågor och svar. Vi arbetar också med förslaget att ta fram en webbportal för utbildningsanordnare.
 • 2018-01-31

  Ändrad praxis när Migrationsverket handlägger studenternas förlängningsansökningar

  Nu är intyg om försörjningshistorik inte längre en obligatorisk uppgift i ansökan om förlängt uppehållstillstånd för studier. Syftet med praxisändringen är att minska behovet av kompletteringar.
 • 2018-01-10

  Förtydligande om rutiner för ansökan om övriga studier

  Migrationsverket får just nu många frågor i sociala medier om ett nytt rättsligt ställningstagande gällande uppehållstillstånd för övriga studier. Många blandar ihop detta med den så kallade gymnasielagen, därför förtydligar Migrationsverket nu detta.
 • 2018-01-03

  Nytt rättsligt ställningstagande om uppehållstillstånd för övriga studier

  Nu finns möjlighet att bevilja uppehållstillstånd på tretton månader för studier som inte är universitets- eller högskolestudier, och den studerande behöver inte längre visa att han eller hon har för avsikt att lämna Sverige efter avslutade studier. Det framgår av ett nytt rättsligt ställningstagande från Migrationsverket, som ersätter det tidigare rättsliga ställningstagandet SR 14/2015.

Fler nyheter finns i nyhetsarkivet.