Aktuellt

 • 2018-10-26

  Två blanketter och deras engelska motsvarighet har uppdaterats

  Blanketterna Ansökan om uppehållstillstånd för studerande och doktorander – Förlängningsansökan (114011) och Ansökan om uppehållstillstånd för att söka arbete efter avslutade studier i Sverige (188011) och deras engelska motsvarigheter (115011 och 189011) har uppdaterats.
 • 2018-05-17

  Uppdaterad information för utbildningsanordnare

  Utifrån det senaste årliga mötet mellan Migrationsverket och utbildningsanordnare i Sverige har vanliga frågor och svar på Migrationsverkets webbsidor för utbildningsanordnare uppdaterats med ett antal nya frågor och svar. Vi arbetar också med förslaget att ta fram en webbportal för utbildningsanordnare.
 • 2018-01-31

  Ändrad praxis när Migrationsverket handlägger studenternas förlängningsansökningar

  Nu är intyg om försörjningshistorik inte längre en obligatorisk uppgift i ansökan om förlängt uppehållstillstånd för studier. Syftet med praxisändringen är att minska behovet av kompletteringar.
 • 2018-01-10

  Förtydligande om rutiner för ansökan om övriga studier

  Migrationsverket får just nu många frågor i sociala medier om ett nytt rättsligt ställningstagande gällande uppehållstillstånd för övriga studier. Många blandar ihop detta med den så kallade gymnasielagen, därför förtydligar Migrationsverket nu detta.

Fler nyheter finns i nyhetsarkivet.