EU-fonder

Inom ramen för EU:s gemensamma asyl- och migrationspolitik finns fondmedel avsatta. Organisationer i Sverige kan ansöka om medfinansiering för projekt inom asyl, integration och återvändande.

Nyheter


 • Felmeddelande i Min ansökan

  Problem att spara programindikatorer i Min ansökan

  Det är för närvarande problem att spara ändringar under programindikatorer. Problemet gäller de utlysningar där specifikt mål är förvalt.

 • Foto: Migrationsverket

  Sommar, semester och vila

  Vi på AMIF är alltid tillgängliga för frågor och vägledning. Men under veckorna 28-32 har vi låg bemanning. Så om ni skickar frågor till oss under den perioden kan det ta lite längre tid innan ni får svar. Vi ber om överseende med det och vill passa på att önska er alla en fin sommar!

 • Nyhets­brev nummer 3 ute!

  Ett nytt nyhetsbrev, nummer 3 för 2022, har gått ut till våra prenumeranter.

 • Utlysningar öppnar 15 juni

  Den 15 juni öppnar ett utlysningstillfälle om sammanlagt cirka 150 miljoner kronor för projekt inom AMIF 2021-2027.

Migra­tions­verket ansvarig myndighet

Funktionen för fonderna har fått det delegerade ansvaret att förvalta den svenska Asyl- migrations- och integrationsfonden under programperioden 2021-2027.

Den europeiska kommissionen beskriver inrikesfondernas AMIF, ISF och BMWI:s, fokusområden i filmen. Fonderna förvaltas genom Migrationsverket och Polismyndigheten.

Gemensam webbplats svenska EU-fonder

Åtta svenska EU-fonder finns under samma EU-förordning. Du kan läsa mer om de svenska fonderna på den gemensamma nationella webbplatsen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.