Migrationsverket logotyp

Skellefteå

Viktig infor­ma­tion för dig som ska besöka Migra­tions­verket i Skel­l­efteå

Migrationsverket anpassar kontinuerligt sin verksamhet utifrån utvecklingen av pandemin. Våra åtgärder kan därför komma att justeras över tid, utifrån Folkhälsomyndighetens råd och utvecklingen av smittspridning i samhället. Håll dig uppdaterad om vad som gäller inför ditt besök på vår webbplats.

Vi vill påminna om att undvika besök på våra kontor i den mån det går och i första hand kontakta oss via mejl, telefon eller någon av våra e-tjänster. Avstå helt från att besöka oss om du har minsta symptom på covid-19.

Tillsammans bromsar vi smittan!

Ändringar för Skel­l­efteå service­center med anled­ning av coro­na­vi­ruset

  • Du kan lämna in ansökningar eller kompletteringar till ärenden i vår brevlåda som du hittar vid entrén, istället för att besöka oss i lokalen.
  • Med anledning av de allmänna rekommendationer som finns när det gäller coronaviruset, begränsar vi antalet personer som får befinna sig i våra lokaler samtidigt. Du kan därför behöva vänta utanför huset en stund innan du får komma in.
  • Kom förberedd till vårt servicecenter med ifyllda blanketter.
  • Du kan inte boka tid för att hämta ditt LMA-kort. Du kommer istället att få ditt LMA-kort hemskickat.
  • Om du har allmänna frågor om ditt ärende ber vi dig att i stället kontakta vårt kontaktcenter via telefon eller via våra mejlformulär.

Besöksadress

Bäckgatan 7

Skellefteå

Öppettider

Måndag 10.00–14.00;Tisdag 10.00–14.00;Onsdag stängt;Torsdag 10.00–14.00;Fredag stängt

Särskilda öppettider under året

Bokningsbara ärenden

  • Lämna fingeravtryck och bli fotograferad

Gå till bokningssidan för att boka tid för ditt besök

Typ av kontor

  • Mottagningsärenden

Här kan du som är asylsökande få hjälp under tiden du väntar på ett beslut. Kontoret hjälper även dig som har fått ett avslag på din ansökan om asyl och som ska återvända till ditt hemland.