Ring oss

När du ringer till Migrationsverket kan du välja att få prata med vårt kontaktcenter eller vår växel. Kontaktcenter svarar både på frågor i pågående ärenden och på allmänna frågor. Växeln kopplar ditt samtal till rätt person eller avdelning för din fråga.

Telefonnummer

0771‑235 235

Från utlandet: +46 771 235 235

Tele­fon­tider

Kontaktcenter: måndag–fredag 09.00–15.00

Växeln: måndag–fredag 08.00–16.00

Särskilda öppettider under året

Call­back

Du som ringer till vårt kontaktcenter har möjlighet att bli uppringd, så kallad callback. Du blir erbjuden callback endast om kötiden är lång och om det finns lediga platser i kön.

För dig som har en funk­tions­ned­sätt­ning

Du kan få stöd genom att ringa oss via

Bildtelefonilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (för dig som vill ha teckenspråkstolk)
Texttelefonilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (för dig som använder en texttelefon)
Teletallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (för dig som vill ha talstöd och minnesstöd)

Innan du kontaktar oss

Här hittar du svar på hur du på bästa sätt kan få svar på de vanligaste frågorna som kommer in till Migrationsverket.

När du får beslut i ditt ärende beror bland annat på om din ansökan är komplett och vilken typ av ärende du har. Migrationsverket kan inte säga exakt när du kommer att få ditt beslut.

På sidan Kontrollera din ansökan utan inloggning kan du se om det har fattats beslut i ditt ärende.

Kontrollera din ansökan utan inloggning

Du kan även få svar på om du har fått ett beslut genom att logga in på Min sida med e-legitimation.

Min sida

På sidan Tid till beslut kan du se hur lång tid det har tagit för personer med liknande ansökningar att få ett beslut. Tyvärr kan ingen tid visas för dig som har ansökt om asyl.

Tid till beslut

När en utredande handläggare är tilldelad ditt ärende kontaktar hon eller han dig, om vi behöver någon ytterligare information eller har en fråga. Då får du veta vem handläggaren är. Handläggarens namn står även i beslutsdokumentet när beslutet är fattat.

När Migrationsverket har tagit beslutet får du ett brev med beslutet hemskickat. Det kan ta några dagar innan brevet når dig.

Så här kan du också få ett svar på den här frågan

Du kan kontakta oss för att få veta vad beslutet blev, men vi får inte berätta om skälen till beslutet för dig innan du själv har läst beslutet som du har fått hemskickat.

På webbsidan för den typ av ansökan som du ska göra hittar du information om vilka uppgifter och handlingar som du behöver skicka med din ansökan. Om du har gjort en webbansökan kan du räkna med att du har skickat in de uppgifter som du ska eftersom det annars inte går att slutföra webbansökan. När din handläggare har börjat arbeta med ditt ärende kan han eller hon begära in ytterligare information från dig om vi behöver det för att kunna fatta beslut i ditt ärende.

I Min sida kan du se om Migrationsverket begär mer information från dig och att vi mottagit dina inskickade handlingar.

Min sida

Så här kan du också få ett svar på den här frågan

Du kan inte överklaga ett beslut innan du har fått det skickat via post. I beslutet kan du läsa om du kan överklaga eller inte. I beslutet finns också information om hur du gör för att överklaga.

När du ringer till Migrationsverkets kontaktcenter

När du ringer till oss finns det tre olika val som du kan göra:
Tryck 1 (kontaktcenter för privatpersoner) när du ringer som privatperson.
Tryck 2 (kontaktcenter för arbetsgivare, myndigheter och bank) när du ringer som arbetsgivare, från en annan myndighet eller från en bank.
Tryck 3 (växeln) när du vill bli kopplad till någon du söker. Du kan även använda vår automatiska telefonist om du redan vet namnet på den du söker.
Tryck 0 för engelska.

Sidan senast uppdaterad: 2021-08-31