Maria Mind­hammar blir ny gene­ral­di­rektör

Maria Mindhammar blir ny generaldirektör för Migrationsverket. Det förmedlades vid en pressträff under onsdagen av migrationsminister Maria Malmer Stenergard.

– Det är ett uppdrag som jag ser mycket fram emot och ska efter allra bästa förmåga, tillsammans med alla duktiga medarbetare och chefer på Migrationsverket, förvalta så väl som möjligt, sade Maria Mindhammar vid pressträffen.

Porträtt på Maria Mindhamar

Maria Mindhammar Foto: Catarina Remires Axelsson, Migrationsverket

Maria Mindhammar kommer närmast från en tjänst som generaldirektör för Arbetsförmedlingen. Hon tillträder som Migrationsverkets generaldirektör den 18 september, med ett förordnande på 6 år.

– Jag vill hälsa Maria Mindhammar varmt välkommen till Migrationsverket. Vi har mötts i olika sammanhang genom åren och jag känner henne som en klok och bra chef. Jag tror det här kommer bli väldigt bra för myndigheten, säger Migrationsverkets tillförordnade generaldirektör Inga Thoresson Hallgren.

Regeringens pressmeddelande: Maria Mindhammar ny generaldirektör för Migrationsverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.