Annika Gott­berg ny överdirektör

Regeringen har idag utsett Annika Gottberg till ny överdirektör på Migrationsverket. Förordnandet är på sex år och gäller från och med den 12 februari.

– Annika är ett utmärkt val av regeringen. Hon har lång erfarenhet av statsförvaltning och är en klok, driven och uppskattad ledare, säger generaldirektör Maria Mindhammar.

Annika Gottberg är sedan september 2022 direktör för planeringsavdelningen på Migrationsverket. Dessförinnan jobbade hon många år i Regeringskansliet både som handläggare och chef, senast som departementsråd och t.f. avdelningschef på Finansdepartementet. Annika har tidigare även arbetat på bl.a. Försäkringskassan och Socialstyrelsen och i statlig utredning.

– Jag är mycket tacksam och ödmjuk över att få denna möjlighet att, tillsammans med generaldirektören, leda Migrationsverket i arbetet med att utföra och leverera på det viktiga och breda uppdrag som vi har. Arbetet som planeringsdirektör har gett mig värdefull erfarenhet och kunskap som jag kommer att ha stor nytta av i min nya roll, säger Annika Gottberg.

Pressmeddelande på regeringens webbplats: Ny överdirektör för Migrationsverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.