Tillgänglighet

Migrationsverket arbetar aktivt med att öka tillgängligheten på vår webbplats. Alla ska kunna använda vår webbplats på ett bra sätt oberoende av fysiska eller psykiska hinder.

Migrationsverkets webbplats anpassar sig för att fungera bra oavsett om du besöker webbplatsen med din mobil, surfplatta eller dator. Det spelar heller ingen roll vilken webbläsare du använder. Webbplatsen kan se olika ut i olika webbläsare men allt innehåll är tillgängligt.

Det är möjligt att lyssna på vår webbplats. Du når funktionen via länken "Lyssna".

Om du tycker att texten på sidorna är för liten eller för stor kan du enkelt ändra sidans storlek med din webbläsares inbyggda funktioner. I de flesta moderna webbläsare gör du detta genom att hålla nere Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet. Du kan även ändra textstorleken i webbläsarens menyer. Så här gör du i de vanligaste webbläsarna:

Pc

Du kan ställa in textstorleken på skärmen på tre olika sätt.

  • Tryck och håll in Ctrl-knappen och tryck samtidigt på plus-knappen (+).
  • Tryck och håll in Ctrl-knappen och scrolla med hjulet på musen. Om du vill återställa textstorleken tryck och håll in Ctrl-knappen och tryck samtidigt på likamed-knappen (=).
  • Klicka på Visa i menyn. Klicka vidare på Textstorlek/Zoom/Zoomfaktor och välj den storlek du önskar.

Mac

Om du har en Mac använder du kringla istället för Ctrl. I menyn väljer du "Innehåll" sedan "Öka textstorlek/Minska textstorlek".

Alla människor är olika och har olika förutsättningar. Alla ska kunna få information på sina egna villkor. Du kanske inte kan läsa det vi skriver därför att du har en funktionsnedsättning. Då vill vi att du berättar för oss hur du vill ha informationen, så ska vi försöka hjälpa dig att få information i ett alternativt format.

Vi har kanske ingen färdig information att skicka ut som passar dig. Vi kan behöva ta fram ett material som är anpassat efter just dina behov.

Skicka in dina önskemål om information i alternativa format

Vill du veta mer om i vilken utsträckning Migrationsverkets webbplatser och digitala tjänster uppfyller lagen om tillgänglighet i digital offentlig service har vi en särskild sida för det.

Migrationsverkets tillgänglighetsredogörelse för webbplatser och digitala tjänster

Stöd per telefon och på webb­platsen

Du kan få stöd när du ringer till oss genom att ringa via

Du kan själv anpassa webbplatsen genom att lyssna på webbplatsen eller ändra textstorlek.

Sidan senast uppdaterad: