Migrationsverkets service på fler statliga servicekontor

Migrationsverket och Statens servicecenter fortsätter att utöka samverkan och under hösten kommer fler statliga servicekontor erbjuda allmän service för Migrationsverkets räkning.

I dagsläget erbjuds Migrationsverkets allmänna service på 14 servicekontor runt om i landet. Från och med den 10 oktober erbjuds Migrationsverkets allmänna service på de statliga servicekontoren i Västerås, Örebro C, Umeå, Växjö C, Sundsvall och Sollefteå.

Den 17 oktober är det dags för servicekontoren i Kiruna, Luleå och tre kontor i Göteborg: Gamlestaden, Järntorget och Nordstan.

Senare i november handlar det om servicekontoren i Uppsala C, Norrköping C, Södertälje samt Mobilia och Värnhem i Malmö. Därefter fyra kontor i Stockholmsområdet: Liljeholmen, Odenplan, Kungsholmen och Hallunda.

Vad hjälper Statens servicecenter till med?

De statliga servicekontoren erbjuder allmän service för Migrationsverkets räkning. Det innebär att servicehandläggarna hjälper till med att hitta rätt information på Migrationsverkets webbplats, stöd i att använda Migrationsverkets digitala tjänster och fylla i ansökan korrekt.

De erbjuder även hjälp med att kopiera, skriva ut och skicka handlingar till Migrationsverket.

Servicehandläggare på servicekontoren kan svara på allmänna frågor kring Migrationsverkets regler och processer. Men de kan inte svara på frågor om specifika ärenden. I dessa fall behöver man vända sig direkt till Migrationsverket.

Se vilka tjänster som erbjuds på respektive kontor under Besök oss