Besöker du just nu Sverige men kan inte resa hem på grund av coro­na­vi­ruset?

Migrationsverket rekommenderar dig som exempelvis har drabbats av inställt flyg att i första hand ansöka om ett uppehållstillstånd för besök.

Läs mer om att förlänga besök

Information från Migrationsverket med anled­ning av covid-19

På krisinformation.se hittar du mer information på fler språklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Informationsblad på flera språk om det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktuellt

 • 2021-03-16

  Enklare att ansöka om uppehållstillstånd för besök

  Från och med 16 mars kan du ansöka om uppehållstillstånd för besök digitalt. Det gäller dig som ansöker inifrån Sverige eller via den svenska ambassaden i Bangkok.

 • 2020-11-18

  Begränsade möjligheter att få visum till Sverige

  Med anledning av coronaviruset och det tillfälliga inreseförbudet till Sverige gäller fortfarande att de flesta visumansökningar kommer att avslås. Det gäller för dig som vill besöka Sverige och är medborgare i ett land utanför EU.

 • 2020-11-11

  Nytt utseende för uppehållstillståndskort

  Från och med den 1 december ser Migrationsverkets kort för uppehållstillstånd och uppehållsrätt annorlunda ut. Du som redan har ett giltigt kort behöver inte byta ditt kort.

 • 2020-08-04

  Så kan du beställa blanketter

  För att minska risken för spridning av coronaviruset har många bibliotek och medborgarkontor begränsad service. Det innebär att det kan vara svårt att få hjälp att skriva ut blanketter.