Migrationsverket logotyp

Aktuellt

 • 2020-03-30

  Migrationsverket pausar utredningar under två veckor

  Migrationsverket har beslutat att tillfälligt pausa längre utredningar och samtal fram till den 14 april. Syftet är att minska smittspridningen av coronaviruset i samhället. Telefon- och videosamtal kommer att genomföras som planerat.
 • 2020-03-23

  Nu kontrollerar Migrationsverket aktivt deltagande

  Du som har ett uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå som gäller i mer än 13 månader ska varje år redovisa att du har deltagit aktivt i din utbildning. Om det har gått ett år eller mer sedan du fick ditt uppehållstillstånd kommer du snart att få ett brev från Migrationsverket med instruktioner om vilka dokument du ska skicka in.
 • 2020-01-29

  Ändrad tid för utskick av kod till webbansökan

  Migrationsverket ändrar rutinerna för utskick av den kod som behövs för att ansöka om förlängt uppehållstillstånd på webben. Koden kommer att skickas ut två månader innan ditt uppehållstillstånd slutar gälla, istället för dagens tre månader.
 • 2020-01-28

  Du som har uppehållstillstånd för gymnasiestudier måste flytta från Migrationsverkets tillfälliga bostäder

  Från och med den 31 januari kommer du som har uppehållstillstånd enligt nya gymnasielagen, få ett beslut om att du behöver flytta. Du måste i stället ordna ett nytt boende åt dig själv inom tre dagar. Du kommer inte heller att få dagersättning från Migrationsverket.
 • 2020-01-16

  Permanent uppehållstillstånd för dig som kan försörja dig själv

  När du ansöker om förlängning av ditt tidsbegränsade uppehållstillstånd kan du ha möjlighet att få permanent uppehållstillstånd om du kan visa att du kan försörja dig själv som anställd eller egen företagare.