Aktuellt

 • 2019-09-26

  Ny webbansökan för fler arbetstagare

  26 september lanserade Migrationsverket nya e-tjänster gällande arbetstillstånd för artister, idrottare, säsongsarbetare och feriearbete för unga personer. Även du som ansöker om EU-blåkort eller uppehållstillstånd som egen företagare har fått nya e-tjänster.
 • 2019-09-05

  Ny webbansökan för au pairer, praktikanter, gästforskare och ICT-tillstånd

  5 september lanserade Migrationsverket en ny webbansökan gällande arbetstillstånd för au pairer, praktikanter och gästforskare. Den största förändringen är att det nu är arbetsgivaren som påbörjar ansökan, med undantag för dig som är gästforskare som fortsatt själv påbörjar din ansökan. Även du som ansöker om ett ICT-tillstånd kan numera ansöka via webben.
 • 2019-08-23

  Ny webbansökan för arbetstillstånd

  15 augusti lanserade Migrationsverket en ny webbansökan för ansökningar gällande arbetstillstånd. Ansökan har fått ett nytt utseende och flera nya funktioner som gör det enklare för dig och din arbetsgivare att fylla i ansökan korrekt och därmed minska risken för kompletteringar.
 • 2019-04-05

  Försenad leverans av uppehållstillståndskort

 • 2019-03-15

  Bättre stöd till dig som ska ansöka om förlängning av ditt arbetstillstånd

  Efter en målgruppsanalys med arbetstagare och arbetsgivare har det framgått att de sökande önskar få mer stöd och hjälp vid en förlängningsansökan. Utifrån önskemålet har Migrationsverket nu tagit fram en ny webbsida med information till dig som tänker ansöka om förlängning av ditt arbetstillstånd.