Arbeta i Sverige

För att arbeta i Sverige behöver du ett arbetstillstånd. Här kan du läsa om hur du ansöker om arbetstillstånd eller uppehållstillstånd för egenföretagare och gästforskare.

Aktuellt


 • Försenade uppehållstillståndskort

  Maskinen som tillverkar uppehållstillståndskort har varit avstängd för uppgradering. Produktionen är igång igen men det tar ett tag tills alla beställda kort är levererade. Normala leveranstider beräknas ske i slutet av juli/början av augusti. Migrationsverket kan inte påskynda tillverkningen.

 • Nu gäller nya regler för arbetstillstånd

  Den 1 juni 2022 började nya regler för arbetstillstånd i Sverige att gälla. De nya reglerna påverkar flera olika typer av arbetstillstånd och gäller både dig som planerar att ansöka om arbetstillstånd och dig som väntar på beslut idag.

 • Nya regler från 1 juni för dig som söker arbetstillstånd

  Riksdagen har beslutat om flera regeländringar för att stärka villkoren för personer med arbetstillstånd. De nya reglerna börjar gälla 1 juni 2022 och påverkar nästan alla som söker arbetstillstånd.

 • Så påverkar massflyktsdirektivet dig som ska säsongsarbeta i Sverige

  Migrationsverket avslår för tillfället ansökningar om säsongsarbete från personer som är bosatta i Ukraina. Du som är från Ukraina och befinner dig i Sverige kan däremot få uppehållstillstånd enligt massflyktsdirektivet, vilket ger dig rätt att arbeta.

 • Nya uppehållstillståndskort från 1 januari

  Från och med 1 januari 2022 kommer de uppehållstillståndskort (UT-kort) och uppehållskort som Migrationsverket utfärdar att se lite annorlunda ut.