Aktuellt

 • 2020-01-01

  Nya regler för forskare, au pairer, praktikanter och volontärer

  Efter årsskiftet börjar nya regler att gälla för studenter, forskare, au pairer, praktikanter och volontärer. Detta beror på att Sverige inför Europaparlamentets och rådets direktiv (EU) 2016/801 (studerande- och forskardirektivet).
 • 2019-12-18

  Höjda avgifter för dig som ansöker om uppehålls- och arbetstillstånd

  Den 1 januari 2020 sker en ändring gällande avgifter. Ändringen innebär att de flesta avgifter för ansökan om uppehålls- och/eller arbetstillstånd höjs.
 • 2019-09-26

  Ny webbansökan för fler arbetstagare

  26 september lanserade Migrationsverket nya e-tjänster gällande arbetstillstånd för artister, idrottare, säsongsarbetare och feriearbete för unga personer. Även du som ansöker om EU-blåkort eller uppehållstillstånd som egen företagare har fått nya e-tjänster.
 • 2019-09-05

  Ny webbansökan för au pairer, praktikanter, gästforskare och ICT-tillstånd

  5 september lanserade Migrationsverket en ny webbansökan gällande arbetstillstånd för au pairer, praktikanter och gästforskare. Den största förändringen är att det nu är arbetsgivaren som påbörjar ansökan, med undantag för dig som är gästforskare som fortsatt själv påbörjar din ansökan. Även du som ansöker om ett ICT-tillstånd kan numera ansöka via webben.
 • 2019-08-23

  Ny webbansökan för arbetstillstånd

  15 augusti lanserade Migrationsverket en ny webbansökan för ansökningar gällande arbetstillstånd. Ansökan har fått ett nytt utseende och flera nya funktioner som gör det enklare för dig och din arbetsgivare att fylla i ansökan korrekt och därmed minska risken för kompletteringar.