Lämna anbud i Migrationsverkets upphandlingar

Migrationsverkets upphandlingar genomförs i enlighet med gällande regelverk. Den lag som reglerar upphandlingsarbetet är lagen om offentlig upphandling (2016:1145), som i sin tur bygger på ett antal EG-direktiv. Migrationsverket kan göra avrop från gemensamma statliga avtal, till exempel de som Kammarkollegiet tecknar.

Migrationsverkets pågående upphandlingar hittar du på Opics webbplats. Här kan du även ställa frågor i specifika upphandlingar.

Opics webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mejla oss om du har generella frågor om Migrationsverkets upphandlingar

Lämna in ett anbud

Migrationsverket använder i huvudsak elektronisk anbudsgivning via upphandlingsverktyget Tendsign. Det är gratis att lämna anbud där.

Lämna anbud i upphandlingsverktyget Tendsign Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Första gången du ska lämna ett anbud behöver du registrera ett användarkonto för att komma åt upphandlingen och upphandlingsdokumentet.

När upphandlingen är annonserad sker kommunikationen mellan dig som leverantör och Migrationsverkets endast via TendSign. Läs igenom upphandlingsdokumentet och ställ dina frågor i god tid innan du lämnar ditt anbud. Tiderna framgår av upphandlingsdokumentet.

Kom ihåg att hålla användarkontot uppdaterat eftersom det är dessa uppgifter Migrationsverket använder sig av i kontakt med dig som leverantör under upphandlingen.

Du besvarar anbudet digitalt i TendSign genom att fylla i formuläret och bifoga ev. filer som Migrationsverket efterfrågar.

Tänk på att

  • kontrollera att informationen som Migrationsverket efterfrågar finns med i ditt anbud
  • undvika att lämna information eller bilagor som vi inte frågar efter
  • lämna svar på rätt plats i upphandlingsdokumentet
  • gå igenom att alla obligatoriska krav är uppfyllda.

Om du lämnar reservationer kan det leda till att Migrationsverket förkastar ditt anbud.

Sidan senast uppdaterad: