Fakturor från avtalsleverantörer

Migrationsverket ställer krav på att en begäran om betalning ska ske via e-faktura (elektronisk faktura). Om du inte har möjlighet att skicka en e-faktura kan du istället registrera din faktura manuellt i Migrationsverkets e-tjänst Fakturaportalen. 

Krav på elektroniska fakturor

​Migrationsverket ställer krav på att avtalade leverantörer ska skicka e-fakturor. E-fakturan är det meddelande som avslutar en elektronisk beställningsprocess men e-fakturan kan även användas fristående, utan en elektronisk beställning. Vi använder oss av Svefaktura,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Fulltextfakturalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Peppol Bis Billing 3.0länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Har du frågor om e-fakturering kan du mejla till Migrationsverket.

Den 1 april 2019 blir det lag på att leverantörer med upphandlade avtal ska skicka elektroniska fakturor till myndigheter som gör upphandlingar.

Om du inte har någon möjlighet att skicka e-faktura kan du istället använda vår kostnadsfria e-tjänst Fakturaportalenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, där du kan registrera in din faktura manuellt. Du behöver ingen speciell programvara för att kunna använda tjänsten.

Vill du skicka e-fakturor till Migrationsverket behöver du fylla i något av dessa formulär.

Sidan senast uppdaterad: 2018-10-30

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta hur vi kan göra den här sidan bättre*


Om du vill ställa en fråga till Migrationsverket hittar du kontaktuppgifter under fliken Kontakta oss.