Aktuellt

 • 2019-10-14

  Nya rutiner för etablerade arrangörer

  Migrationsverket har förändrat hanteringen gällande förteckningen över etablerade arrangörer. Arrangörer som finns med i förteckningen behöver i vissa fall inte ansöka om arbetstillstånd för artister, tekniker och annan turnépersonal.
 • 2019-09-26

  Nya e-tjänster för arbetsgivare

  Den 26 september lanserade Migrationsverket nya e-tjänster gällande arbetstillstånd för artister, idrottare, säsongsarbetare och feriearbete för unga personer. Även personer som ansöker om EU-blåkort eller uppehållstillstånd som egen företagare har fått nya e-tjänster.
 • 2019-09-05

  Ny webbansökan för au pairer, praktikanter, gästforskare och ICT-tillstånd

  5 september lanserade Migrationsverket en ny webbansökan gällande arbetstillstånd för au pairer, praktikanter och gästforskare. Den största förändringen är att det nu är du som arbetsgivare som påbörjar ansökan, med undantag för gästforskare som fortsatt själva påbörjar sin ansökan. Även den som ansöker om ett ICT-tillstånd kan numera ansöka via webben.
 • 2019-08-23

  Ny webbansökan för arbetstillstånd

  15 augusti lanserade Migrationsverket en ny webbansökan för ansökningar gällande arbetstillstånd. Ansökan har fått ett nytt utseende och flera nya funktioner som gör det enklare för dig som arbetsgivare och arbetstagaren att fylla i ansökan korrekt och därmed minska risken för kompletteringar.

Fler nyheter finns i nyhetsarkivet.