Aktuellt

 • 2018-12-05

  Nytt rättsligt ställningstagande rörande personlig assistans

  Migrationsverket har tagit fram ett rättsligt ställningstagande som rör personlig assistans. Från och med nu kommer den som söker arbetstillstånd som personlig assistent att behöva lämna in en kopia av Försäkringskassans beslut om assistansersättning.
 • 2018-10-18

  Migrationsverket förtydligar vad övriga anställningsvillkor innebär

  Migrationsverket har publicerat ett nytt rättsligt ställningstagande som förtydligar vad övriga anställningsvillkor innebär. Övriga anställningsvillkor omfattar samtliga förmåner och skyldigheter som gäller vid en anställning, utöver lön och försäkringsskydd.
 • 2018-08-28

  Ny webbplats samlar information om arbete och företagande i Sverige

  Vilka regler gäller om du vill komma till Sverige för att jobba eller starta företag? Hur fungerar arbetstillstånd, lönesättning och anställning på den svenska arbetsmarknaden? Det är några av frågorna som den nya webbplatsen workinginsweden.se ger svar på.
 • 2018-06-01

  Nya regler för säsongsarbete

  Den 1 juni 2018 börjar den nya lagen om säsongsarbete att gälla i Sverige, det så kallade säsongsanställningsdirektivet. Direktivet gäller för personer från ett land utanför EES och Schweiz som har fått ett erbjudande om tidsbegränsat säsongsarbete i Sverige hos en arbetsgivare som är etablerad här.

Fler nyheter finns i nyhetsarkivet.