Vår it-arbetsplats

Vi erbjuder ett omväxlande och verklighetsnära arbete i en komplex it-miljö. Vi erbjuder dig också ett arbete som är viktigt på riktigt, där vi skapar nytt för Sverige och de som söker sig hit.

Fördelar med att jobba hos oss

Omväx­lande och verk­lig­hetsnära

Vi som jobbar med it på Migrationsverket har ett omväxlande arbete. Det följer takten i omvärlden, som i vårt fall är ganska händelserik. It-miljön hos oss är omfattande och kompetens, teknik och utveckling är samlad under samma tak. Fördelen med det är närheten till både varandra och den verksamhet vi ska stötta och utveckla – det hjälper oss att snabbt fånga upp behov och se nyttan i det vi gör.

Arbetssätten varierar beroende på uppgift. Vi jobbar i tvärfunktionella team, kreativt och agilt där det passar. Spännvidden i arbetsuppgifter innebär att du inte bara har möjlighet att växa med just din uppgift utan även möjlighet att utvecklas inom andra områden. Oavsett vilket så har du alltid nära till stöttande kollegor. Här utvecklar och utvecklas vi tillsammans.

Ett jobb som är viktigt på riktigt

Varje dag söker sig människor till Sverige för att arbeta, studera, bo eller för att söka skydd här. Migrationsverkets huvuduppgift är att pröva ansökningar för alla dessa, på ett objektivt och rättssäkert sätt. Vårt jobb på digitaliserings- och utvecklingsavdelningen är att underlätta för de som söker sig hit, oavsett vilka de är eller var i världen de befinner sig. Det gör vi genom att skapa smarta, användarvänliga och lättillgängliga it-tjänster och genom att hålla en hög nivå inom digitalisering, e-förvaltning och teknik.

Att arbeta med frågor som rör människors liv och framtid är både utmanande och meningsfullt. Ingen dag är den andra lik när vi tillsammans driver utveckling och leveranser i snabb takt för att stödja våra användare både inom landets gränser och internationellt. Vi skapar nytta för Sverige och för dem som söker sig hit. Ditt jobb här är viktigt på riktigt.

Sidan senast uppdaterad: