Vi som jobbar här

Vi som arbetar här har ett stort engagemang för vår vårt jobb. Vi har hög kompetens inom en stor bredd av områden vilket gör att vi kan hjälpas åt, utmana varandra och utvecklas tillsammans.

Möt våra medarbetare – collage

Filmer med våra it-medarbetare

Möt Steve och Faris

Steve och Faris har ett jobb som är viktigt på riktigt. Här är deras berättelse om att utveckla och utvecklas i ett it-jobb som gör skillnad.

Möt Henrik och Görgen

Henrik och Görgen har it-jobb som gör skillnad. Lyssna till deras berättelse om att arbeta med it och utveckling på Migrationsverket.

Porträttbild på Görgen som är lösningsarkitekt

Görgen, enhetschef

Varför ska man arbeta med it-arkitektur just på Migrationsverket?
– Några anledningar till att arbeta på Migrationsverket med it-arkitektur är att

  • det finns stora utmaningar
  • det finns ett engagemang och ett hjärta för att förändra och hjälpa
  • det är en viktig samhällsfunktion och som it-arkitekt har du en avgörande nyckelroll för Migrationsverkets digitala framtid
  • det är en brännande fråga och en kritisk framgångsfaktor.

Vad är det som gör ditt jobb utvecklande och spännande?
– Jag tycker att det är spännande att staka ut Migrationsverkets framtida arkitektur och strategi mot digital transformation. Låter kanske lite klyschigt att säga ”digital transformation”, men just att lyfta Migrationsverket till den framtid digital hantering av information innebär, det är det vi har fokus på. Med det följer även att tänka nytt och att tänka framtidssäkert.

Nyckeln till framgång är att arbeta tillsammans och ett spännande arbetssätt vi arbetar med på Migrationsverket är att arbeta tvärfunktionellt. Det innebär att vi försöker få med all kompetens som behövs för att genomdriva rätt förändringar, på rätt sätt. Rätt kompetens innebär att jag inte sitter själv och skapar arkitektur, utan att det är ett samspel med utvecklare, andra arkitektroller, förvaltningsledare, processledare, jurister, kravanalytiker och framförallt verksamheten. Allt för att vår målgrupp, de som av någon anledning kommer till Sverige, ska få de bästa förutsättningar när de planerar att komma hit eller är här.

Lisa Jahrulf, webbutvecklare

Lisa Jahrulf, webbutvecklare

Vad ingår i dina arbetsuppgifter?

I mina arbetsuppgifter ingår att underhålla och vidareutveckla befintliga system men även med att ta fram nya lösningar och applikationer. Jag deltar i alla steg i utvecklingen, från ide till slutprodukt. Just nu sitter jag med i ett team som jobbar med lösningar för Migrationsverkets hantering av ärenden som rör medborgarskap.

Vad gillar du med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb, utöver mina fantastiska arbetskamrater, är just det att jag får vara med hela vägen från ide ända fram till slutprodukt och att man då kan känna ett ägandeskap på ett sätt som gör en stolt över det man åstadkommit.

Hur har du utvecklats på Migrationsverket?

Under min tid här på Migrationsverket har jag utvecklat min kompetens mycket, dels när det gäller hur verksamheten fungerar, dels i fråga om hur våra it-system hänger ihop. Men det finns alltid mycket kvar att lära i ett sånt här yrke där allt rör på sig.

Vad vill du säga till någon som är nyfiken på jobb, praktik eller trainee här?

Det jag skulle säga till dig som funderar på att söka jobb, praktik eller traineeplats på Migrationsverket är: Sök! Det blir kul! ;)

Daniel Anbarestani, systemutvecklare

Daniel, systemutvecklare

Vad har du för arbetsuppgifter?

Som mjukvaruarkitekt handlar mina arbetsuppgifter till stor del om att se till så att vi följer Migrationsverkets målarkitektur vid utveckling och att ha en ledande roll när vi tar fram arkitekturen för de problem som vi löser.

Vad tycker du är det bästa med ditt jobb?

Möjligheten att utvecklas. Det finns en lång och omfattande it-historik inom myndigheten, vilket betyder att det finns mycket att lära sig av tidigare arbete. Ens egen kunskapsbank växer oerhört på grund av just detta. Sedan jobbar vi i princip med ”the latest greatest” när det gäller nyutveckling, det händer mycket spännande saker på den fronten. Vilket i sin tur innebär en väldigt värdefull och marknadstilltalande kunskapsutveckling.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att söka jobb, praktik eller traineeplats här?

Min erfarenhet är att det finns stora möjligheter att utvecklas och göra sin röst hörd som ny it-kompetens inom Migrationsverket. Du kommer få jobba med skickliga medarbetare på olika nivåer, både juniora och seniora och utforska en stor mängd med applikationer och teknologier.

Porträttbild på Annika som är lösningsarkitekt

Annika, lösningsarkitekt

Varför ska man arbeta med it-arkitektur just på Migrationsverket?
– Migrationsverket går mot en spännande transformationsfas där vi ska öka vår digitala närvaro med krav på hög automationsgrad – vår omvärld kräver det.

Det kommer att göra det enklare och säkrare för våra sökande och andra intressenter att interagera med oss på migrationsområdet. It-arkitektur är det vassaste verktyget att nå dit. Det handlar om att beskriva processer och designa nya framtida, moderna lösningar. Att få vara en del av denna förändringsresa samt bidra med en it-arkitektur som är utvecklande, utmanande och motiverande är en stor anledning.

Vad är det som gör era jobb utvecklande och spännande?
– Som lösningsarkitekt arbetar du med framtida lösningar och vägen dit. Vanligtvis är det nya saker som ska utvecklas med nya tekniker vilket gör att man hela tiden lär sig nya saker. Vi arbetar i team där många kompetenser ingår, ofta både från verksamhet och it. Det gör arbetet roligt och utvecklande. Gillar man att utvecklas och lära sig nya saker är jobbet som lösningsarkitekt på Migrationsverket ett jobb för dig!

Porträttbild på Fredrik som är enhetschef och infrastrukturarkitekt

Fredrik, enhetschef och infrastrukturarkitekt

Vad innebär det att jobba som infrastrukturarkitekt?
– I rollen som infrastrukturarkitekt ansvarar man för att all utveckling av it-tjänster går i linje med vår arkitekturella målbild. Arbetet handlar om att, i samarbete med övriga arkitekter, överbrygga gapet mellan våra olika alla teknikdomäner så att alla tekniska designbeslut samverkar. Så att ett plus ett blir tre. Man bidrar också till att förklara och synliggöra tekniska aspekter på vår infrastruktur för övriga delar av Migrationsverkets verksamhet och organisation. Som infrastrukturarkitekt är man en it-ambassadör.

Vad är det som gör era jobb utvecklande och spännande?
– Variationen i arbetsuppgifterna är en stor anledning till att det alltid är spännande att komma till jobbet. Ibland är hela dagen ett oskrivet kapitel och endast den egna kreativiteten sätter begränsningarna. Att vi sedan ligger i teknikens framkant för att proaktivt kunna säkerställa att våra it-tjänster levereras med hög säkerhet och tillgänglighet, bidrar givetvis till en utvecklande arbetsmiljö.

Sidan senast uppdaterad: