Vinnaren i Eurovision project contest är korad

Vinnaren blev projektet Helhetslyftet, som finansieras av Asyl-, migrations- och integrationsfonden. Det är ett av Migrationsverkets större projekt med ett stort antal samarbetspartners i hela Sverige.

Eurovision

Tisdagen den 7 maj deltog fonderna i Europadags-firandet i Kulturhuset i Stockholm. Under rubriken ”Eurovision Project Contest” ”pitchade” åtta EU-finansierade projekt från hela landet via länk och publiken fick rösta fram sin vinnare via Menti. Röstningen fortsatte sedan på facebooksidan Europa i min region fram till måndag 13 maj. Dessa "folkets röster" utgjorde underlaget för juryn som gjorde en sista bedömning och röstning innan den slutliga vinnaren korades.

Så lyder juryns moti­ve­ring

Projektet Helhetslyftet arbetar med en av vår tids svåraste och mest angelägna frågor, migration och integration. I sin film presenterar de sin idé och sin verksamhet på ett engagerande och pedagogiskt sätt som är enkelt för vem som helst att förstå. Presentatören övertygar med ett varmt tilltal direkt till tittaren.

Helhets­lyftet tävlar vidare i final i Tyskland

Helhetslyftet är nu inbjuden att tävla vidare under konferensen INFORM EU i Hannover 27-29 maj. De tävlar då mot sju andra projektpresentationer från 6 EU-länder plus ett Interregprojekt, det vill säga ett samarbete mellan flera länder.

Läs mer på den nationella fondgemensamma sidan eufonder.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.